Dermaesthetics Blog

‘LUXE IS BELANGRIJK, IK ZIT IN HET HOGE SEGMENT’

UITGANGSPUNT BIJ ALLE BEHANDELINGEN BIJ SCHOONHEIDSINSTITUUT ANNE VAN AKEN IN DE HAAG: DE KLANT ER ZO LANG MOGELIJK MOOI EN GEZOND UIT TE LATEN ZIEN ZONDER PLASTISCHE INGREPEN. “MIJN DOCHTER ZEI ALTIJD: ‘MAMA IS ER OM MENSEN LANGER HOUDBAAR TE MAKEN’”, VERTELT SCHOONHEIDSSPECIALIST ANNEMIEK VAN AKEN (52). “IK GELOOF DAT JE ZÓVEEL KUNT DOEN MET HUIDVERZORGENDE EN VERBETERENDE COSMETICABEHANDELINGEN.” IN HAAR ZOEKTOCHT NAAR DE MOGELIJKHEDEN, STUITTE ZE OOK OP PCA SKIN.

Annemiek is de dochter van oprichtster Anne van Aken, die haar haar bedrijf in 1977 startte met een voor die tijd al opmerkelijke visie op huidverbetering, vindt Annemiek: “Mijn moeder is altijd vooruitstrevend geweest. Dat is ze nog hoor. Ze is inmiddels 76 en nog steeds examinatrice voor CIDESCO. Ze werkte toen al samen met een huisarts, dat was echt bijzonder voor die tijd. Acne was haar paradepaardje. Ik had acne en ik moest iedere week de behandelstoel in.” Hoewel ze eigenlijk het onderwijs in wilde, koos Annemiek toch voor het vak schoonheidsspecialist. Ze deed de verkorte opleiding A en B en kwam begin jaren ‘80 bij haar moeder in de salon.

‘HUIDVERBETERING OP HOOG NIVEAU, MET
EEN MEDISCHE ACHTERGROND… IK WAS
VERKOCHT TOEN IK HET MERK IN HANDEN HAD’

Tien jaar lang werkten ze met elkaar samen en in 1991 nam Annemiek de zaak over. “Dit is absoluut een goede keus geweest, want dit is gewoon mijn vak. Ik ben mij heel erg gaan verdiepen in anti-aging en in huidverbetering en ben altijd nieuwsgierig geweest naar de mogelijkheden. In de jaren ’90 kwamen er Amerikaanse beautyprogramma’s en dat heeft ons vak echt getriggerd. Op een geven moment ging het hard. In 2004 heb ik een coachingstraject gedaan en ben ik gaan verbouwen. Ik haalde lasers en microdermabrasie in huis en we bleven maar groeien. Ik 2010 heb ik het hele pand opnieuw opgebouwd, samen met een architect.” Mijn team bestaat uit een PMU-specialist en twee stagiaires.

‘MEDISCHE ACHTERGROND’

Annemiek bouwde voort op de koers die haar moeder uitzette: “Ik werk samen met een dermatoloog en een cosmetisch arts, ik ben echt gespecialiseerd in huidverbetering. En wil je jezelf daarin blijven triggeren, dan is het leuk om op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden. Niet direct naar trends, dat is niet iets wat mijn cliënten speciaal aanspreekt, maar naar effectieve producten. Die wil ik eerst zelf helemaal onderzocht en uitgewerkt hebben.

” Ze was echter eigenlijk helemaal niet op zoek naar een merk erbij toen PCA Skin op haar pad kwam.“ Ik werk al langer met de microneedling van Dermaesthetics en ik raakte met Ahmet (trainer AhmetTurkkani, red.) aan de praat. Hij vertelde dat ze er net een nieuw merk bij hadden, PCA Skin. ‘Zo’n geweldig merk’, zei Ahmet. ‘Hoezo dan?’, vroeg ik. En hij legde me uit dat het uit Amerika komt, dat het door artsen is ontwikkeld en dat ze heel speciale peelingen hebben, echt top. Dat sprak mij meteen aan. Huidverbetering op hoog niveau, met een medische achtergrond… Ik was verkocht toen ik het merk in handen had. Het is heel oplossingsgericht en huidverbeterend voor heel veel huidtypes. De kracht zit hem in de serums. Die hebben allemaal een naam die vertelt waar het voor werkt. Zo heb je het Anti-Redness Serum en het Exlinea Peptide Smoothing Serum, dat een Botoxlike effect heeft. Ze bevatten hooggeconcentreerde werkstoffen en de behandelingen zijn bovendien heel compleet. Mijn klanten vinden het helemaal geweldig. Ze zien meteen resultaat”, aldus Annemiek.

PCA_SERUMS

‘OVERGEVOELIG’

PCA Skin heeft de keuze tussen behandelingen met een peeling of een alternatieve behandeling met een masker, legt ze uit. “Een peeling pak ik als de klant een huidprobleem heeft. Je kunt de peelingen heel breed inzetten, ook voor mensen met een overgevoeligheidsprobleem, zoals rosacea en eczeem. Ik gebruik ze bij acne, hyperpigmentatie, verhoorning en ook bij een anti-aging behandeling, om rimpeltjes en fijne lijntjes aan te pakken. Ik combineer altijd het aangename met het effectieve. Zo zit er een stukje massage en wellbeing in want het moet wel luxe zijn. Luxe is belangrijk, ik zit in het hoge segment. De klant gaat keurig de deur uit; in de dagen erna kan ze vervellen maar dat is niet belastend. Eventuele schilfertjes zijn met een enzymatische peeling snel te verhelpen.” Wat Annemiek als een groot voordeel ervaart, is dat ze de serums kan inzetten bij al haar merken. “Zo kan ik echt een advies op maat maken”, zegt ze. “Dat maakt mijn vak heel erg leuk.”

‘KOKEN’

PCA Skin is net koken, vindt ze. “Je leert de ingrediënten en dan denk je dat je het hoofdgerecht klaar hebt maar dan moet je er eigenlijk mee gaan spelen. Met kennis en met gevoel. Met elke training kom je weer een stapje verder. Die trainingen zijn echt super. Je krijgt veel uitleg en ze gaan diep in op de stof.” Ook over de verkoopproducten van PCA Skin is ze te spreken. “Die zijn heel helder en vormen een goede verzorging met factor. Overal staat op ‘Recommended by the Skin Cancer Foundation’. Dat vinden klanten fijn, er staat iets achter.” Dankzij de behandelingen gaat de verkoop goed, vindt Annemiek. “Er zijn ook goede werkboekjes voor de klant die duidelijk vertellen waar een product voor is en wij hebben goede werkboeken waar alle ingrediënten instaan. Daarover kunnen wij vertellen. Ingrediënten als havermelk, honing of aloë vera spreken aan, voelen veilig en vertrouwd. Klanten nemen veel van mij aan. Ik heb ook apothekers hier, die vinden het ontzettend leuk als ik het werkboek erbij pak. Dat is voor hen allemaal bekende materie. Ik word daarin goed geïnformeerd door Dermaesthetics; Ahmet is echt een wandelend archief, die weet zoveel.”

‘AHMET IS ECHT EEN
WANDELEND ARCHIEF,
DIE WEET ZOVEEL

ANNEVANAKEN3

FAVORIET

Ook de highlightproducten, zoals PCA Skin Perfecting Neck &Decollete, vergemakkelijken de verkoop, vertelt Annemiek. “Dat product is door Oprah Winfrey groot gemaakt in Amerika.” Ook de nieuwe Ideal Complex Restorative Eye Cream is zo’n sterproduct.
Haar eigen favoriet is het ExLineaPeptide Smooting Serum: “Ik ga er nog net niet mee in bad”, lacht ze. “Bij Dermaesthetics vragen ze of ik het de klanten te drinken geef, ik bestel altijd heel veel.” Ook de C& E Strength Max rekent ze tot haar persoonlijke favorieten. “Daar zit 20% pure ascorbinezuur in met 5% pure vitamine E, dat versterkt vijf keer de kracht van vitamine C”, zegt ze. “Lijntjes verdwijnen en ik hou ook van het fluweelzachte laagje dat het achterlaat.” Wat zou ze nog meer willen van PCA Skin?
“Meer serums vind ik altijd heel leuk, misschien een spannende crème erbij? Ik vind sowieso dat ze altijd heel innovatief zijn. En op een goed niveau, er zit veel kennis achter”, aldus Annemiek. De toekomst van haar salon ziet ze positief in. “De branche heeft zware tijden gehad maar dat stabiliseert zich sterk. Wie weet ga ik nog eens meedoen met de Beauty Award. Maar daar moet ik nog eens goed over nadenken!”

MEER INFORMATIE:
www.pca-skin.nl

 KOSMETIEK: SPECIAL CONCEPT BY DERMAESTHETICS

Geschreven door Salon In Beeld
Toegevoegd op 17 november 2015
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print