Dermaesthetics Blog

VOORTDUREND IN BEWEGING

DE ONTWIKKELINGEN IN DE COSMETOLOGIE GAAN ZO HARD, DAT NET GEÏNTRODUCEERDE PRODUCTEN – WAAR VAAK JAREN VAN ONDERZOEK AAN VOORAF ZIJN GEGAAN – SOMS SNEL ACHTERHAALD ZIJN. OM CONSUMENTEN ERVAN TE VERZEKEREN DAT ZE VOOR HUN HUID ALTIJD HET BESTE BEREIKEN WAT OP DIT MOMENT MOGELIJK IS, NEEMT NIMUE SKIN TECHNOLOGY ZIJN ASSORTIMENT VOORTDUREND ONDER DE LOEP. CLARA VISSCHER VAN IMPORTEUR DERMAESTHETICS: “ZE ZIJN ECHT UP-TO-DATE MET ALLE TECHNOLOGIEËN EN MOGELIJKHEDEN.”

Wat is de filosofie van Nimue?

Clara: “Je kunt er iedereen, jong en oud, mee behandelen door middel van de stappen huidverjonging, herstel, antioxidatie en zonbescherming. Daarbij werken we niet volgens de klassieke huidtypes maar volgens huidbeelden. Groot voordeel is dat je daardoor gelijk met je klant op één lijn zit en de communicatie heel gemakkelijk is. Je kijkt samen in de spiegel en de klant zegt bijvoorbeeld ‘Ik wil van mijn puistjes af’. Als huidspecialist weet je dan meteen welk programma je moet gebruiken. Nimue is in de kern huidverbetering. Overal zit retinol en vitamine C in en plantenextracten die er echt huidverbeterende phytoceuticals van maken. Heel speciaal zijn de zuren in de crèmes voor thuisgebruik. Zo gebruik je elke dag een product met een beetje fruitzuur en houd je je huid continue gezond.

Alle producten zijn gebaseerd op aromatherapie, homeopathie en de moderne biotechnologie. Ze versterken de eigen weerstand van de huid. Zo wordt de huid op een mooie manier ouder. Nimue gaat echt voor duurzame huidverbetering. Ook bij iemand die binnenkomt voor een gewone behandeling, ter behoud van een goede huidconditie, kun je met Nimue het zogenaamde wauw-effect bereiken.”

‘JE MOET ER MEE LEREN LEVEN DAT JE APART EEN ZONBESCHERMINGSPRODUCT MOET GEBRUIKEN

Hoe zit dat precies met het huidclassificatiesysteem? Clara: “Toen ik op school zat, leerden we de klassieke huidanalyse; een huid was vochtarm, droog of vet. Maar daar hebben de hedendaagse consumenten geen boodschap aan. Die willen iets aan hun puistjes doen of aan hun pigmentvlekken, want dat zien ze in de spiegel. Die zoeken heel doelgericht naar een huidspecialist die daar producten en behandelingen voor in huis heeft. Nimue onderscheidt vier subcategorieën: Environmentally Damaged Skin, Hyperpigmented Skin, Problematic Skin en Interactive Skin. De bedoeling is dat je elke klant in een van die vier indeelt. Elke subcategorie heeft specifieke producten om het probleem op te lossen. Indien er geen probleem is dan wordt iemand automatisch ingedeeld bij de Environmentally Damaged Skin, dat is het programma voor onderhoud en anti-aging.”

Waarom werkt dit beter?

Clara: “Niemand heeft over het geheel een droge huid of een vette huid, iedereen heeft meerdere huidtypes in het gezicht. Je kunt dus niet generaliseren. Bovendien zegt het niks over het huidprobleem. Een droge huid kan acne hebben of gevoelig zijn, of geen probleem hebben maar verjonging nodig hebben. Ook een vette huid kan acne hebben. Nu kun je mensen rechtstreeks op hun probleem aanspreken. Je producten behoren tot een probleemoplossend programma en zijn daardoor geloofwaardiger. Binnen dat programma zijn er twee reinigingsproducten, een 24-uurscrème en een zonbescherming voor thuis. In de salon werken we met diverse fruitzuren, zowel AHA’s als BHA’s, en met de TCA 7,5%, het paradepaardje van Nimue. Daarmee kun je dus per persoon een behandeling op maat maken die je afstemt op het huidbeeld. Geen van onze peelings kent een downtime. De overtuigingskracht van Nimue is heel groot, ongeacht het probleem waarmee iemand komt. Het is makkelijker om mensen bewust te maken van hoe belangrijk een persoonlijk plan van aanpak is. Daarbij spreekt het ook jongeren aan, doordat het een makkelijk en overzichtelijk merk is. De prijs/kwaliteitverhouding is ook prima. Je doet opvallend lang met een product en krijgt veel waar voor je geld. Maar de behandeling staat centraal. De thuisproducten verkopen we omdat we goede behandelingen geven. Die combinatie is ook gewoon nodig.”

Kun je die vier stappen uitleggen?

Clara: “Voor elke behandeling doorlopen we de fasen huidverjonging, herstel, antioxidatie en zonbescherming. Met huidverjonging bedoelen we niet dat we iedereen aan een antirimpel regime zetten maar kijken we in eerste instantie naar het behoud van een gezonde celdeling. Elke 28 dagen wordt er een babycel geboren, wat zorgt voor een goede celconditie en een goede stofwisseling. Daardoor herstelt de huid beter van beschadigingen, geneest ze beter en krijgt ze meer weerstand. Dat is weer gerelateerd aan antioxidatie. Dankzij onze moderne levensstijl – voeding, roken, drinken, zon, etcetera – komen er veel vrije radicalen in het lichaam. Dat is het proces van de interne huidveroudering. Als je daar niets aan doet, heeft herstel of verjonging geen zin. De zonbescherming tot slot heeft direct effect op alle eerdergenoemde punten. Door je huid te beschermen tegen de zon, heb je minder vrije radicalen in de huid, dus heb je minder herstel nodig en hoef je minder te doen aan verjonging. In alle producten zitten plantaardige extracten die ervoor zorgen dat de gevolgen van uv-straling minder invloed hebben op je DNA. Maar voor de zonbescherming hebben we producten die je los moet gebruiken over je dagverzorging.”

 

Waarom los?

Clara: “Bekend is dat je zonbescherming de allerbeste crème is om problemen te voorkomen. Het wordt binnenkort in de EU ook verboden om dagcrèmes met factor aan te bieden omdat die filters niet stabiel genoeg zijn en de huid hierdoor alsnog DNA-beschadiging oploopt. Je moet er dus mee leren leven dat je apart een zonbeschermingsproduct moet gebruiken. Nimue werkt iedere dag met factor 40. Het is onze meest verkochte crème. Ik zeg altijd: ‘Het is het goedkoopste anti-verouderingsproduct’.”

Nimue claimt een innovatief merk te zijn. Waaraan merken we dat?

Clara: “Nimue neemt de bestaande producten voortdurend onder de loep. Ze willen de consument verzekeren dat alles wat mogelijk is qua huidverbetering en anti-aging, ook daadwerkelijk in de producten en de behandelingen zit. Ze zijn echt up-to-date met alle technologieën en mogelijkheden.”

Heb je een voorbeeld?

Clara: “Vorig jaar hebben ze bijna alle producten geüpgraded. Zo hebben ze hun eigen bekende Triple Acid Complex, dat is gebaseerd op citroenzuur, glycolzuur en melkzuur, gekoppeld aan een eiwit. Nu ben je als huidspecialist niet alleen aan het peelen maar je legt tegelijkertijd een beschermend laagje over de huid. Je bent dus aan het peelen, de huid verstevigen en weerbaar maken tegelijk. Wij horen vaak van mensen die jarenlang met zuren werken, dat ze de huid veel moeten teruggeven om de balans te behouden. Bij Nimue heb je nu het gemak van 2-in-1.”

HUIDCLASSIFICATIE VOLGENS NIMUE
Environmentally Damaged Skin: de huid die veel bloot staat aan uv-licht, kou en wind; ook leefstijl – roken, voeding – valt onder de omgevingsfactoren.
Hyperpigmented Skin: de huid met hormonale pigmentvlekken, postinflammatoire hyperpigmentatie of pigmentatie na acne.
 Problematic Skin: de vette onzuivere huid of de droge huid met – passieve of actieve – acne.
Interactive Skin: 1) de huid die tijdelijk heel gevoelig is door bijvoorbeeld ziekte, laserbehandeling, chemische peeling of door rosacea en 2) de heel jonge huid, de geen huidverbetering nodig heeft en wat luchtigere producten kan gebruiken.

 

SPECIAL CONCEPT BY DERMAESTHETICS – KOSMETIEK

Geschreven door Clara Visscher
Toegevoegd op 23 maart 2016
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print