Dermaesthetics Blog

INSPIRATIEDAG OVER RETINOL

ZE KWAM SPECIAAL OVER UIT ARIZONA OM MET EEN GROEP ENTHOUSIASTE SCHOONHEIDSSPECIALISTEN DE DIEPTE IN TE GAAN OVER DE NIEUWSTE ONTWIKKELINGEN ROND RETINOL: DE CHEMICUS DR. IVANA VELJKOVIC VAN PCA SKIN. BELANGRIJKSTE ONDERWERP: DE INTRODUCTIE VAN DE NIEUWSTE INNOVATIE RETINOL PEEL, EEN PEELING MET 6% RETINOL. EEN SPECIAAL ONTWIKKELDE TECHNOLOGIE ZORGT VOOR EEN GECONTROLEERDE EN VEILIGE AFGIFTE IN DE HUID, LEGDE ZE UIT.

De PCA Skin Inspiratiedag die Dermaesthetics op 9 mei in Bussum hield, ruim tachtig geïnteresseerde huidspecialisten die met het merk werken, vertelt trainer Ahmet Turkkani. “En dat terwijl het merk in Nederland nog maar 3 jaar op de markt is. Het was een heel leuke bijeenkomst met een mooi programma. Het was voor de saloneigenaren ook leuk om collega’s te ontmoeten en te praten over de branche, alle ontwikkelingen en hoe zij het allemaal doen in hun salon. Zo’n ontmoetingsplatform is iets wat wij als leverancier ook graag faciliteren.”

DELIVERY SYSTEM

Meteen na de opening en het welkomstwoord door directeur Clara Visscher startte dr. Ivana Veljkovic met haar presentatie, slechts onderbroken door de lunch en een film over de behandeling. Ahmet: “Het was fijn om de diepte in te gaan, zeker voor mensen die een bepaalde kwaliteit willen bieden aan hun klanten en die het belangrijk vinden om meer te weten dan dat het prettig voelt en lekker ruikt. Daarvoor was dit de ultieme gelegenheid.

3

Ivana Veljkovic is een goede spreker, ze spreekt regelmatig op internationale wetenschappelijke congressen. We hebben dan ook hemel en aarde bewogen om haar hier te krijgen. Voorheen werkte ze in de farmacie, waar ze zich verdiepte in delivery systems: hoe krijg je werkstoffen zo goed mogelijk in de huid zodat ze een zo mooi mogelijk resultaat opleveren? Vandaar is haar passie ontstaan voor de huid en voor cosmetica.”

‘GEEN PIJN’

Dr. Veljkovic sprak over alle ontwikkelingen en noviteiten rond retinol en PCA Skin en in het bijzonder over de nieuwste – sterke – peeling: 6% Retinol Peel. Het bijzondere aan deze peeling is dat hij op een heel gecontroleerde en veilige manier in de huid komt, legde ze uit. Hij doet er tien uur over om alle werkstoffen in de huid af te geven.

1

Verantwoordelijk hiervoor is de speciaal ontwikkelde OmniSometechnologie: dit zorgt ervoor dat het retinol in de basaalcellenlaag komt zonder de huid te verbranden, aldus de chemicus. Ahmet vult aan: “Dit is echt een unieke peeling, zoiets is nog niet eerder op de markt verschenen. Bijzonder is ook dat het geen pijn doet. Normaalgesproken heb je dat wel met sterke peelings. Retinol zorgt altijd voor een verhitting van de huid maar deze is zo ingekapseld – een technologie uit de medische wereld – dat er geen trauma aan de huid ontstaat. Maar je hebt wel de meerwaarde en de voordelen. Doordat je dat op een heel gedoseerde manier doet, heb je weinig downtime; je kan wel iets vervellen maar je kan gewoon over straat, het leven gaat gewoon door.”

‘ZELF ERVAREN’

Aan het einde van de dag kreeg alle schoonheidsspecialisten de behandeling mee, inclusief protocol en richtlijnen hoe ze de behandeling moeten uitvoeren en waar ze op moeten letten. “Je moet immers zelf ervaren wat het met de huid doet om het op een goede manier aan je klanten te kunnen vertellen”, aldus Ahmet.

4

‘VEEL NIEUWE INZICHTEN GEKREGEN’

“Het was een buitengewone leuke dag, goed verzorgd en met een enorm kundige spreekster, echt iemand die weet waar ze het over heeft. We hebben veel inzichten gekregen in hoe de nieuwe ingrediënten in de huid hun werk kunnen doen en wat het verschil is met de manieren van voorgaande producten. Zo leerden we hoe je dieper in de huid kunt komen met minder huidirritatie – met een heel intensieve behandeling. Ik heb er al drie gegeven plus één aan mezelf. Omdat mensen verwachten dat een peeling een prikkeling geeft, moet je erbij vertellen dat deze peeling écht wel wat doet. Ik zei tegen de klanten dat ze het als een aangename behandeling ervaren. Ze gaan het wel merken maar dat duurt een paar dagen. Ik heb hem zelf woensdagavond gedaan; donderdag was de huid iets gevoeliger en vrijdag nog iets gevoeliger maar zaterdag stond de huid al mooi strak. Ik heb een klein beetje geschilferd maar heel weinig. En iedereen roept al een paar dagen dat ik er zo goed uitzie. Dit is echt een behandeling die je gewoon kunt doen, welke job je ook hebt.” (Herma Boonzaayer, instituut Skin Balance in Weesp)


NIEUWE PCA SKINSALONBEHANDELING:
6% RETINOL PEEL
➠ Ontwikkeld voor rigoureuze en snelle huidverjonging
➠ Taak: de huid zichtbaar voller en jonger maken met een gelijkmatige teint
➠ Geschikt voor een normale huid met een goede weerstand

OMNISOME
Het nieuwste – gepatenteerde –
delivery system van PCA Skin is
OmniSome.

➠ 10 uur lang time-release werking
➠ Brengt hoge concentraties van ingekapselde werkstoffen dieper in de huid
➠ Vermindert irritatie
➠ Beschermt werkstoffen tegen het afzwakken van de concentratie, waardoor ze effectief blijven
➠ Nieuwe technologie in de cosmetica-industrie maar al jaren toegepast in medicijnen, met bewezen effectiviteit


VOOR THUISGEBRUIK
➠ Hyperpigmentatie: Intensive Brightening Treatment. Bevat 0,5% pure retinol, niacinamide, hexylresorcinol, resveratrol, hydroxyphenoxy en propionic acid
➠ Huidverjonging: Intensive Age Refining Treatment. Bevat 0,5% pure retinol, myristoyl nonapeptide-3, sinaasappel-stamcel-extract, niacinamide, hyaluronzuur, havermoutextrac, isosorbide dicaprylate, PEG-23 glyceryl distearate en panthenol
➠ Acne: Intensive Clarity Treatment. Bevat 0,5% pure retinol, 2% salicylzuur, niacinamide, ethyl linoleate, hexylresorcinol, bakuchiol en stamcelextract uit sering


PEELINGS OP MAAT

Kern van het verhaal van dr. Ivana Veljkovic is dat PCA Skin de retinoïden segmenteert naar huidprobleem. Waar ze van oorsprong een one-size-fits-all product vormen – met vaak huidirritatie tot gevolg – is de oplossing van PCA Skin om specifieke formules per huidprobleem te ontwikkelen: pigment, veroudering en acne. Dit gebeurt volgens de laatste inzichten op het gebied van delivery systems. Peelings op maat dus. Voordeel is dat het retinol in staat is om dieper in de huid te komen en beter te werken en dat de resultaten per huidprobleem dus worden geoptimaliseerd, aldus dr. Veljkovic.


WIE WAREN ER OP DE
INSPIRATIEDAG?


ZIEN HOE DE BEHANDELING
6% RETINOL PEEL WERKT?

KOSMETIEK SPECIAL CONCEPT BY DERMAESTHETICS

Geschreven door Clara Visscher
Toegevoegd op 22 juni 2016
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print