Dermaesthetics Blog

PCA professional Anja Marra in the spotlight

Je huid krijgt er een mooie glans van….

Het uit Amerika afkomstige skin care merk PCA Skin is relatief nieuw op de Nederlandse markt. Ondanks dat heeft het huidverbeterende merk in de vier jaar dat in Nederland verkrijgbaar is inmiddels de harten veroverd van consumenten en professionals. In deze nieuwe artikelenreeks interviewen we huidspecialistes die werken met PCA Skin. Hoe zijn zij met het merk in aanraking gekomen, wat zijn hun ervaringen tot nu toe en – misschien nog wel het allerbelangrijkste – welke zichtbare resultaten hebben ze geboekt bij de klanten in hun salon of instituut? Vandaag richten we de spotlight op huidspecialiste Anja Marra, eigenaar van Anja Marra Centrum voor Huidverbetering in het Friese plaatsje Drachten.

Vertel eens iets over jezelf…

Ik heb mijn vakdiploma gehaald in 1996 aan Instituut de Vries – Kok in Groningen. Destijds stond deze opleiding bekend als de beste in het noorden van het land. Ook nu nog laat ik me met regelmaat bijscholen; zo heb ik verschillende specialisaties gedaan, waaronder acne en camouflage. Ook heb ik de basis,- en vervolgopleiding dermatologie voor schoonheidsspecialisten bij U- Consultancy gevolgd.

Eigenlijk heb ik al mijn hele leven een passie voor huidverbetering. Ik ben op mijn 14de begonnen met allerlei hand- en spandiensten bij de schoonheidssalon die ik op mijn 22ste heb overgenomen. Ik word dit jaar 40 en zit nu dus al 25 jaar in het vak.

Wat is je visie op huidverbetering?

Mijn visie op huidverbetering is eigenlijk vrij simpel: ik wil niet dat iemand rimpelloos door het leven gaat. Hoe gek dat ook mag klinken. Iedereen wordt ouder en rimpelloos ouder worden is een illusie, dat moet je accepteren. Je kunt iemand van 50 niet de huid terug geven van toen hij of zij nog 20 was. Maar… ik lever met mijn behandelingen wel graag een bijdrage om iemand zo natuurlijk en charmant mogelijk ouder te laten worden. Dit sluit ook aan op de ontwikkelingen in de media; je ziet steeds vaker oudere vrouwen in reclames en een rimpeltje is niet iets om je voor te schamen.

Ik deel deze visie ook altijd met mijn cliënten om duidelijke verwachtingen te scheppen. Ik kan geen rimpels weghalen, ik kan de huid wel gezonder en egaler maken. En de producten en behandelingen van PCA Skin helpen me daarbij.

Gebruik je zelf ook de producten van PCA Skin?

Ja natuurlijk! You practice what you preach, toch? Ik merk dat mijn huid voller en meer gehydrateerd is, sinds ik ben overgestapt op PCA Skin. Het was in het begin wel even wennen. De structuur van de producten was voor mij nieuw, zeker de producten voor de nacht die occlusief werken. Het voelt alsof ik ’s ochtends een laagje afwas, maar ik weet dat dit ervoor zorgt dat er geen transepidermaal vochtverlies optreedt tijdens het slapen en de werkzame stoffen goed worden opgenomen door de huid. Ook heeft mijn huid tegenwoordig een hele mooie glans. Soms zeggen mensen dat het net lijkt alsof mijn huid licht geeft en dat beschouw ik als een compliment. Dat glanzende effect komt door de hoge concentraties verstevigende peptiden en antioxidanten die in de producten van PCA verwerkt zijn.

FORMAAT_UITGELICHT_-AFBEELDING_PCA

Hoe ben je met PCA Skin in aanraking gekomen?

Door veel te lezen en te researchen wist ik precies welke werkstoffen ik in mijn producten voor mijn salon wilde terugvinden. PCA’s producten bevatten exact die (werk)stoffen waar ik heilig in geloof. Enkele daarvan zijn retinol, melkzuur en antioxidanten. Op zich is dat wel een opmerkelijke ontwikkeling. Vroeger werd je getraind door het merk waarmee je werkte en leerde je zodoende over werkstoffen. Tegenwoordig selecteren specialisten steeds vaker een merk op basis van werkstoffen en ingrediënten.

Maar goed, de ingrediënten kunnen op papier nog zo mooi lijken, het allerbelangrijkste is natuurlijk toch de vraag: werkt het? Mijn antwoord is: volmondig JA. Ik werk inmiddels vier jaar met PCA – vanaf het moment dat het merk in Nederland te verkrijgen is – en zie schitterende resultaten bij mijn cliënten.

  • Wil jij weten wat de BeautyJournaal testers van de PCA Skin Retinol peeling en het SOS-kitje voor na de peeling vinden? Dat lees je hier.

Welke behandelingen van PCA Skin bied je aan in het Centrum voor Huidverbetering?

Alle beschikbare behandelingen van PCA Skin worden door mij aangeboden en uitgevoerd. Ik mix and match ook behandelingen voor het beste resultaat. Omdat PCA Skin zo’n verscheidenheid aan peelingvloeistoffen in het assortiment heeft, kan ik steeds een behandeling aanbieden die bij de toestand van de huid van mijn cliënt op dat moment past. Want net als dat je humeur van dag tot dag wisselt, zo gaat dat ook met je huid en de behoeften van je huid. De huid is immers een levend orgaan, dat voortdurend in beweging is. Behandelingen zijn bij mij dus altijd maatwerk en PCA Skin biedt mij die mogelijkheid.

Wat ik een absoluut pluspunt vind van PCA Skin is dat het merk ook behandelingen aanbiedt voor de gevoelige huid. Zelfs de meest extreem gevoelige huid kan je behandelen met de PCA Sensipeel, bestaande uit 6% TCA, 10% melkzuur en arbutine en kojic acid. Deze peeling is ook heel geschikt voor de rosacea-huid.

PCA-Anja-Marra

  • Meer informatie over de effectieve peelings van PCA Skin zonder downtime vind je in dit artikel.

Meten is weten

Sinds kort werk ik met de Visioface 1000D. Dit is een camera die in staat is om het gelaat tot in detail te fotograferen.

Hij maakt indrukwekkende, volledige gezichtsfoto’s in een hoge resolutie, waarbij rimpeldiepte, kleurverschillen, grootte van de poriën en zonschade nauwkeurig worden vastgelegd. Op deze manier kan ik de verbeteringen tot in detail goed vergelijken en de resultaten van de behandeling met PCA volgen. Omwille van de privacy van mijn cliënten kan ik helaas geen foto’s delen. Onderstaande foto van de importeur van Visioface geeft wel een indruk.

Wat vinden je cliënten van PCA Skin?

Mijn nieuwe cliënten moeten soms wennen aan de structuur van met name de 24-uurs moisturizers. Omdat deze geheel door de huid worden opgenomen, heeft men soms het gevoel meer te moeten aanbrengen. Doordat de producten van PCA Skin zo goed door de huid worden opgenomen, laten zij geen vettig laagje achter, zoals bij veel volle en romige producten wel het geval is.

Ik leg mijn cliënten dan uit dat je de huid juist ‘reset’ door stoffen toe te voegen die je huid als huideigen herkent en die daarom goed worden opgenomen. Je stimuleert daarmee het normale en optimale functioneren van de huid. Want dat is exact wat de producten en behandeling van PCA Skin doen. Met een goede uitleg van mijn kant begrijpen cliënten dit. Naast begrijpen en snappen, voelen ze het ook aan hun huid. Dat is misschien nog wel belangrijker.

PCA-Behandeling-Dermaesthetics

Een tijdje geleden bracht een cliënt van mij haar oude en nieuwe rijbewijs mee. Ze wilde mij laten zien dat haar huid er tegenwoordig zoveel beter uitziet dan 10 jaar geleden. Het is op die momenten dat je weet dat je een goed merk te pakken hebt.

Wat zijn in jouw Centrum voor Huidverbetering de bestsellers van PCA Skin?

Ik verkoop veel moisturizers in combinatie met de C&E Strength, dit product bevat 20% vitamine C en 5% vitamine E. Ook naar de corrigerende serums is veel vraag en dan met name het Anti-Redness Serum, Hydrating Serum, Ex-Linea Serum en Rejuvenating Serum. Tot slot zijn de Retinol Serums werkelijk fantastisch. Door hun gepatenteerde OmniSome Delivery System worden de werkstoffen gedurende 10 uren voorzichtig ‘losgelaten’ in de huid om zodoende geen overdosis aan retinol te veroorzaken. Op deze manier ondervinden cliënten geen huidirritaties of schilfering, wat maakt dat ze hun PCA skin care routine trouw blijven volgen. Daar komt bij dat de resultaten voor zich spreken. Wanneer je jaren last hebt gehad van acne, rosacea of een droge huid met een verstoorde huidbarrière en je vindt uiteindelijk een merk dat dit kan oplossen, dan stap je niet snel meer over op iets anders.

Een verdere professionalisering van ons vakgebied vind ik erg belangrijk. Het is de hoogste tijd dat schoonheidsspecialistes het vak naar een hoger niveau tillen. Het moet voor de buitenwacht duidelijk worden dat wij meer zijn dan alleen een ‘smerende’ en ‘pamperende’ schoonheidsspecialiste.Wat wil je onze lezers en je vakgenoten tot slot nog meegeven over PCA Skin?

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben zelf ook begonnen met het verven van wimpers en wenkbrauwen en heb honderden massages (met heel veel liefde) gegeven. Het is echter nu tijd voor vernieuwing en persoonlijke ontwikkeling. PCA Skin helpt me daarbij. Niet alleen met schitterende producten die écht iets doen voor de huid, maar ook met een stukje begeleiding vanuit Dermaesthetics in Bussum, de importeur. Zij bieden zeer regelmatig trainingen aan en ook voor collegiaal sparren over producten en huidproblemen is altijd ruimte.

Met trends houd ik me niet bezig. Als nuchtere Friezin wil ik gewoon een steengoede behandeling geven en het beste uit iemand halen.

 

Gepubliceerd op Beautyjournaal.nl

Geschreven door Salon In Beeld
Toegevoegd op 23 maart 2017
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print