Dermaesthetics Blog

TWEEDAAGSE HUIDTRAINING BIJ DERMAESTHETICS

Om goed te ondernemen is het niet alleen belangrijk om je business–skills te ontwikkelen, maar ook om je vakkennis op peil te houden – dit is immers de basis van je bedrijf. Kennis zakt weg en de ontwikkelingen in de beautybranche gaan razendsnel. Stilstand is dus daadwerkelijk achteruitgang. Dermaesthetics geeft daarom een tweedaagse algemene huidtraining – niet-merkgebonden. Daarin frist trainer Ahmet Turkkani je kennis van de huid op en praat hij je bij over welk huidprobleem je met welke werkstoffen kunt behandelen en waarmee je vooral niet zelf aan de slag moet. Drie cursisten vertellen over hun ervaringen.

“Ik wil mijn kennis up-to-date houden, er bovenop zitten”

Wie: Karin Medze (55), Schoonheidssalon Karin
Medze, ‘s Heerenberg
Soort salon: Salon aan huis, geen medewerkers –
gericht op huidverbetering
Open sinds: 1983
Jaren ervaring als schoonheidsspecialist: 34
Klant Dermaesthetics: Ja

“Je wilt steeds meer weten”, verklaart Karin haar motivatie om aan de algemene huidcursus deel te nemen. “Ik heb dan ook andere algemene cursussen gedaan. De laatste die ik deed, werd gegeven door een dermatoloog. Die legde uit wat het ziektebeeld was en wat hij ermee kon doen maar niet wat wíj ermee konden doen. Ahmet geeft in zijn training duidelijk aan waar je absoluut niet aan moet beginnen maar ook waar je wél wat mee kunt. Je leert met welke werkstoffen – en niet met welke producten – je welk probleem kunt aanpakken. Als jij je eigen product kent en weet wat erin zit, dan weet je dat je bijvoorbeeld een crème voor een couperosehuid ook goed kunt inzetten als anti-aging product vanwege de specifieke werkstoffen die erin zitten. Je kunt dus meer op maat werken en je kunt crèmes met een bepaald doel ook voor iets anders inzetten.” Ook was het fijn om de basiskennis weer op te halen, vindt Karin. “Over de huid, maar ook over de kenmerken van een huidprobleem en over wat hormonen, medicijnen of zon voor invloed hebben – en dat alles met duidelijke foto’s. Ook in het mooie naslagwerk staat alles duidelijk omschreven met foto’s: wat is het en wat kun je eraan doen.” Met twee dagen was de cursus beslist niet te lang, aldus Karin: “Je wilt het opslurpen, het had nog wel twee dagen langer kunnen duren.”

Winst: “Je wordt wat zekerder in je behandelingen; je groeit doordat je kennis weer groter is.”
Over trainer Ahmet Turkkani: “Ahmet weet echt heel veel. Het is een goede trainer en hij is prima bereikbaar. Je kunt hem altijd bellen. En als hij het een keer niet weet, dan zegt hij dat ook; dan zoekt hij het uit.”

Wie: Manuela van der Gugten (46),
Schoonheidssalon Blush & Co, Rijnsburg
Soort salon: Bedrijfspand, geen medewerkers
– gericht op huidverbeterende en -verjongende
behandelingen en massages
Open sinds: 2016
Jaren ervaring als schoonheidsspecialist: 1
(hiervoor werkzaam als make-up artist)
Klant Dermaesthetics: nee

Manuela zocht verdieping in de huidverbetering, waarin ze zich verder wil specialiseren. “Ik las in de ESTHÉ over deze cursus en daar stond ook bij dat het toegankelijk was voor mensen die geen klant zijn van Dermaesthetics. Het leek me heel interessant. Als je net van school komt zoals ik, weet je best wel veel maar die kennis zakt ook snel weg. Ik wil mijn kennis up-to-date houden, er bovenop zitten. De cursus ging ook dieper dan de opleiding, vooral het stuk over huidziektes.” Voldeed de cursus aan de verwachting? “Absoluut. Ik kende het bedrijf en de mensen erachter niet, dus ik moest wel even een drempeltje over. Maar ik vond het twee heel boeiende dagen. Het was écht niet merkgebonden; dat vertelde Ahmet ook gelijk in het begin: we gaan niet op merken in, het wordt puur inhoudelijk.” Manuela realiseert zich hoe belangrijk het is om dit soort cursussen te doen. “Ook voor de ideeën die je opdoet doordat je met andere mensen in contact komt op jouw vakgebied. Die zijn misschien net een stapje verder en hebben tips. Die interactie met elkaar is erg fi jn.” Het niveau was prima, vindt ze. “Je leert wat je als schoonheidsspecialist kunt doen – en niet kunt doen – aan huidziektes en huidproblemen. Wat heel fi jn is, is dat Ahmet een boek heeft gemaakt waarin je alles kunt nalezen; wat is ook weer precies rosacea en wat kun je daaraan doen? Op school leerden we alleen over de standaard werkstoffen.”

Winst: “Ik ging naar huis met het idee ‘Woow, dit is echt heel gaaf’. Ik voelde me erg geïnspireerd.”
Over trainer Ahmet Turkkani: “Hij is heel leuk als trainer; hij weet enorm veel en ik vind hem heel inspirerend. Je merkt ook dat hij veel doet om zelf op de hoogte te blijven. Dat vind ik wel een dikke 9 waard.”

Wie: Marian van der Zwan (51), Salon Paris,
Oegstgeest
Soort salon: Inpandig in Mooi Parfumerie;
gezichtsbehandelingen gericht op huidverbetering
en ontspanning
Open sinds: 2004 (Marian kwam er in
2007 bij, er werken twee zelfstandige
schoonheidsspecialisten)
Jaren ervaring als schoonheidsspecialist: 10
Klant Dermaesthetics: nee

Ook Marian wilde haar kennis over de huid en huidproblemen uitbreiden. “Ik wilde acne, eczeem en pigmentveranderingen beter kunnen verhelpen en weten welke huidproblemen wel behandelbaar zijn en welke niet”, vertelt ze. “In de cursus kwam ook het gebruik van peelings aan bod. Ik vond het erg interessant om meer te leren over welke werkstoffen in verschillende peelings zitten en hoe je die kunt toepassen.” In de afgelopen tien jaar is er veel veranderd, vindt ze. Het is dus belangrijk om bij te blijven. “Vroeger ging het vooral om ontspanning en wellness, nu gaat het meer om anti-aging en huidverbetering. Er zijn veel ontwikkelingen op dat gebied.” Ze stak ook veel op van de praktijkvoorbeelden van medecursisten die aan de orde kwamen.

‘Je blijft jezelf uitdagen en verkrijgt meer kennis over de huidproblemen en de oplossingen hiervan’

Winst: “Je blijft jezelf uitdagen en verkrijgt meer kennis over de huidproblemen en de oplossingen hiervan.”
Over trainer Ahmet Turkkani: “Ahmet speelt goed op de groep in, met humor. Je kunt de hele dag naar hem luisteren, dat is wel eens anders bij een cursus. Hij vertelt het in begrijpelijke taal en biedt genoeg verdieping.”

Voor meer informatie:
www.dermaesthetics.nl/trainingen

 

Publicatie Esthé

Geschreven door Salon In Beeld
Toegevoegd op 3 september 2017
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print