Dermaesthetics Blog

Een stralende huid tijdens de feestdagen

Het verschil tussen dof en glowy zit in de details

Tips van PCA expert Ahmet voor een stralende huid tijdens de feestdagen

Nu de klok weer een uur achteruit is gezet en de dagen korter worden, begint bij velen de voorpret voor de feestdagen. Lootjes voor Sinterklaas worden getrokken, de eerste kerstborrels verschijnen in de agenda. En misschien een dagje shoppen met die goede vriendin om de perfecte little black dress en killer heels voor Oudjaarsavond op de kop te tikken.

Helaas gaat deze voorpret voor velen ook gepaard met feestdagenstress… want door de gure herfstperiode is je huid niet vanzelfsprekend in topconditie. Terwijl je bij dat mooie jurkje en die gave schoenen natuurlijk ook een stralende huid wilt. Want laten we eerlijk zijn… feestmake-up staat dan ook een stukje beter. PCA expert Ahmet Turkkani en trainer bij Dermaesthetics geeft je in dit artikel daarom tips voor een stralende huid tijdens de feestdagen.

Het verschil tussen dof en stralend

Ahmet: “Het verschil tussen een doffe huid en een stralende huid zit ‘m soms in de details. Met een kleine aanpassing van je dagelijkse verzorgingsroutine, kan je al hele mooie resultaten bereiken. Een kanttekening is hierbij wel op zijn plaats volgens Ahmet: “Wonderen bestaan écht, maar meestal niet binnen 24 uur. Een goede en tijdige voorbereiding is het halve werk en hoeft niet veel tijd te kosten.”

Ahmet’s favoriete PCA producten voor de decembermaand

Voor een goede verzorging van je huid op weg naar de feestdagen heeft Ahmet vijf favoriete producten van PCA Skin. Ahmet: “Allereerst de Pore Refining Treatment voor minder zichtbare poriën, het Detoxifying Mask dat de huid zuivert, het Total Strength Serum boordevol peptiden voor een stevige en zachte huid, de C&E Strength voor een volle huid en tot slot de Sheer Tint Broad Spectrum met SPF45 dat een gezonde glow geeft aan de huid en deze bovendien beschermt tegen de zon.”

Waarom nu specifiek deze vijf producten uit het gehele aanbod van producten dat PCA skin te bieden heeft? Ahmet: “Mensen die er beter uit willen zien, klagen over het algemeen altijd over grove poriën, een glimmende of vermoeide huid, een vale en doffe teint. Deze vijf producten pakken al deze problemen aan en geven bovendien dat felbegeerde porseleineffect aan de huid. En ook niet onbelangrijk… de producten doen wat ze beloven.”

Exfolieer en zuiver je huid één tot drie keer per week met dit product op basis van klei, amandelzuur, enzymen, puimsteen en rijstpoeder voor een heerlijk huidverzachtende behandeling.

Pore Refining Treatment

PCA-Pore-Refining-Treatment-700x643

Ultrafijne korreltjes van rijstpoeder en puimsteen verwijderen dode huidcellen en andere verontreinigingen van het huidoppervlak, terwijl enzymen van papaja voor een milde enzymatische peeling zorgen en amandelzuur pigmentvlekjes verheldert. Ahmet: “De Pore Refining Treatment combineert dus drie methoden van peelen – korreltjes, zuren en enzymen – waardoor het product heel geschikt is voor iedere huid en uiteenlopende huidproblemen.”

De Pore Refining Treatment laat je huid weer stralen, reguleert de talgproductie (dus ook zeer geschikt voor de gecombineerde of vette huid!) en maakt je poriën minder zichtbaar.

 

Detoxifying Mask

PCA-Detoxifying-Mask-700x612

Het Detoxifying Mask brengt je najaarshuid weer in balans en absorbeert talg en onzuiverheden met behulp van Japanse witte houtskool. Ahmet: “Houtskool wordt al sinds de Oudheid toegepast bij vergiftiging en vervuiling van het lichaam en heeft het vermogen om vuildeeltjes in te kapselen. Als je het masker weer verwijdert, dan verwijder je dus ook de vuildeeltjes uit de huid.”

Waarom eigenlijk detoxen? Ahmet licht toe: “Net als voor je lichaam, is het ook voor de huid goed om deze regelmatig van verontreinigingen te ontdoen. Denk dan bijvoorbeeld aan vuil en talg dat zich ophoopt in je poriën. Dit vuil is afkomstig van je make-up en van omgevingsfactoren, zoals luchtverontreiniging. Door nu de huid te detoxen maak je de poriën weer schoon, waardoor ze bovendien kleiner ogen.”

Het masker is geschikt voor wekelijks gebruik en verfijnt – net als de Pore Refining Treatment – de poriën. Het masker kan zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruikt worden en is geschikt voor alle huidtypes, maar vooral ideaal voor een vette en de onzuivere huid.

PCA skin heeft bovendien een slimmigheid toegevoegd aan het Detoxifying Mask. Ahmet: “Het masker is ook een soort huidanalyse voor thuis. Bij het aanbrengen is het masker namelijk antraciet en geleidelijk aan wordt het blauw tijdens het opdrogen van het masker. De probleemgebieden blijven echter antraciet, zoals diepe verontreinigingen op kin of neus. Je weet dus meteen welke delen van je gezicht je voortaan wat extra aandacht moet geven.”

Total Strength Serum

Dit gelachtige serum op basis van peptiden heeft huidversterkende en antibacteriële werkstoffen. Fijne lijntjes en rimpels verminderen, poriën verfijnen en de huid gaat weer stralen. Het Total Strength Serum geeft bovendien een fluweelzacht huidgevoel.

Naast peptiden, Epidermal Growth Factor (EGF) dat de celdeling stimuleert en antioxidant uit Mariadistel, bevat het Total Strength Serum ook Vitamine E dat transepidermaal waterverlies voorkomt, waardoor de vocht-vetverhouding van de huid in balans blijft. Sodium hyaluronaat – een soort hyaluronzuur dat tot 1000 maal zijn eigen gewicht aan vocht kan vasthouden – zorgt tot slot voor extra hydratatie.

Volgens Ahmet valt het Total Strength Serum ook in erg in de smaak bij mannen: “Mannen houden niet van volle crèmes, maar juist van luchtige producten die goed en snel door de huid worden opgenomen en de huid matteren. Ook gebruiken mannen het liefst een all-in-one product, geen volledig stappenplan. Doordat het Total Strength Serum boordevol hyaluron zit, is het een super moisturizer en heb je niet per se nog een aparte dag- of nachtverzorging nodig.”

PCA-Total-Strength-Serum-700x779

Meer weten over peptiden en andere huidverstrakkende stoffen in de producten van PCA skin? Lees het hier.

C&E Strength

Dit is het enige product op de markt dat 20% L-Ascorbic zuur (pure Vitamine C) combineert met een hoog percentage Tocopherol (Vitamine E). Ahmet: “PCA skin is erin geslaagd om 5% Tocopherol toe te voegen aan 20% pure Vitamine C. Het effect daarvan is dat de effectiviteit van de Vitamine C vijf maal wordt versterkt. Een eenvoudig rekensommetje leert dat 20% maal 5 is 100%… En het resultaat: een instant volle, plump huid. C&E Strength geeft een schitterende oppepper aan je huid. Op de langere termijn stimuleert het de collageenopbouw en heeft het een anti-oxidante werking.”

PCA-CE-Strength-700x609

De formule is erg stabiel en watervrij, waardoor de werking van de Vitamine C niet achteruit gaat. Ahmet: “De tube gaat lang mee. Je hebt ook maar weinig nodig, een speldenknopje is genoeg.”

Sheer Tint Broad Spectrum SPF 45

Zonbescherming is het allerbeste product om zichtbare tekenen van huidveroudering en ontsierende pigmentvlekjes tegen te gaan, ook in de winter. De heerlijk romige Sheer Tint Broad Spectrum SPF 45 van PCA skin is speciaal geformuleerd met de antioxidant Ubiquinone (CoEnzyme Q10), die huidbeschadiging door vrije radicale bestrijdt, en een fijne universele tint die zich aanpast aan vrijwel ieder huidtype voor een mooie satijnen finish. Titanium dioxide en zink dioxide zorgen voor een breed spectrum bescherming tegen UVA en UVB straling.

PCA-Sheer-Tint-755x1024

Ahmet: “We zijn allemaal wel eens lui en gemak dient de mens. Dit product biedt ultieme zonbescherming en huidverfrissing in één. Het tovert je doffe najaarshuid in een handomdraai om in een stralende huid.”

Lees hier meer over de zonbeschermingsproducten van PCA skin.

(w)holistische benadering

Ahmet benadrukt dat een mooie huid meer is dan een kwestie van smeren met de juiste producten. Ook voeding, lifestyle, aantal uren slaap en hoe je in je vel zit, spelen een rol. Ahmet: “Ik ben voorstander van een (w)holistische benadering. Met een w van het Engelse whole. Je lichaam als een geheel, niet de huid als een op zichzelf staand orgaan. Wel is het natuurlijk zo dat een mooie huid en er goed uitzien bijdraagt tot beter in je vel zitten, waar ook je huid weer van profiteert. Een soort cirkel, die je kunt beïnvloeden met de effectieve producten van PCA skin uit dit artikel.”

 

Publicatie Beautyjournaal.nl

Geschreven door Ahmet Turkkani
Toegevoegd op 20 november 2017
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print