Dermaesthetics Blog

Merk in beeld

Van peeling naar
resurfacing

Voor wie denkt dat een peeling alleen maar is bedoeld om de bovenkant van de huid gladder te maken en dat er verder niks in de huid gebeurt: lees vooral verder.
Want trainer Ahmet Turkkani van Dermaesthetics kan je haarfijn het tegendeel uitleggen. “Dat was vroeger misschien zo, maar anno nu kun je met een peeling juist heel veel veranderen in de huid”, zegt hij. Hij heeft het dan ook over de nieuwste generatie peelings: resurfacings.

Natuurlijk kun je ervoor kiezen de huid alleen te peelen. Met fruitzuren of door middel van microdermabrasie. “Er zijn vele mogelijkheden”, vertelt Ahmet. “Met een peeling haal je inderdaad de bovenste huidlaag weg en daarmee verbeter je het opnamevermogen van de huid. Daarna moet je alsnog weten welke werkstoffen je kiest om ergens te komen qua resultaat.” Maar de nieuwe generatie peelings werkt anders. “Een moderne peeling peelt, maar brengt óók werkstoffen in de huid waardoor je huid anders gaat functioneren”, legt hij uit. “Gewone peelings zijn vrij universeel. Je kunt ze voor van alles en nog wat inzetten. De werkstoffen die je daarna gebruikt bepalen het resultaat. Bij een resurfacing doe je twee-in-een: je bent de huid gladder aan het maken, maar tegelijk sluis je allerlei werkstoffen via geavanceerde deliverysystems dieper in de huid. Dat betekent dat

PH1

je specifieke peelings krijgt voor bijvoorbeeld verjonging of acne. Je kiest met je klant dus van tevoren al welke peeling je gebruikt.” Voorbeelden van werkstoffen zijn retinol, niaciamide en pycnogenol.

DIKKE PLUS
Als groot voordeel noemt Ahmet dat je heel gecontroleerd te werk gaat waardoor je sneller resultaat krijgt. “Met een resurfacing activeer je de celdeling precies zoals jij het wilt. Als je aan de bovenkant iets weghaalt, maakt de huid aan de onderkant versneld nieuwe cellen aan. Die nieuwe cellen gaan gelijk al functioneren

“Je moet de huid kunnen lezen tijdens
de behandeling.”

zoals jij dat wilt doordat je tegelijk werkstoffen in de huid brengt. De babycellen worden geherprogrammeerd waardoor ze gezond functioneren. Het resultaat is dat je huid sneller opknapt en je dus op kortere termijn huidverbetering krijgt.” Het resultaat is ook stabieler: “Normaal werken we van buiten naar binnen. Dankzij de delivery-systems werk je ook van binnenuit doordat de werkstoffen vanuit de diepte gaan werken. Daardoor houdt het resultaat langer aan.” Als voordeel noemt hij

KENNISTIP

Wist je dat je met een
resurfacing wel degelijk iets
in de huid verandert?

nog de milde benadering: “Omdat je twee-in-een werkt, hoef je niet veel trauma te krijgen voor veel resultaat, dat is een dikke plus.”

KRACHT
Alles staat of valt met het gekozen deliverysystem. Ahmet: “Het delivery-system van pHformula is volledig wetenschappelijk onderbouwd en gepatenteerd. Daar ligt echt hun kracht.” De peelings van pHformula zijn al langer met recht resurfacings te noemen. Het zijn al bijna complete behandelingen op zich, met de focus op huidverbetering, acne, hyperpigmentatie of skintightening. “We hebben ook mooie behandelingen om een vermoeide uitstraling kwijt te raken. En het zijn allemaal behandelingen van een uur”, aldus Ahmet.

BLIJE KLANTEN
Doordat het product geavanceerder is, moet je nóg beter weten wat je doet. Ahmet: “Je moet de huid kunnen lezen tijdens de behandeling. Hoe reageert de huid in welke fase en hoe onderneem je daarop actie? Trainingen zijn daarom vreselijk belangrijk, zowel in theorie als in de praktijk. Maar als je eenmaal weet wat je doet en je krijgt je eerste blije klanten weer terug, dan gaat er een wereld voor je open.”

Voor meer informatie: www.ph-formula.nl

Publicatie ESTHÉ

Geschreven door Ahmet Turkkani
Toegevoegd op 4 januari 2018
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print