Dermaesthetics Blog

SPELEN MET ZUREN VOOR ÉCHT RESULTAAT

Twee ervaren professionals, twee doorgewinterde ondernemers, twee bevlogen huidverbeteraars: Dionne Linskens en Danielle van Mulukom kennen het beautyvak als geen ander. De een is huidtherapeut, de ander dermatologisch huidspecialist – met een huidtherapeut in dienst. Wat hen bindt: hun enthousiasme voor het Spaanse merk pHformula. “Het is net als koken. Je kijkt welke ingrediënten je nodig hebt om het huidprobleem aan te pakken en in welke producten die ingrediënten zitten.”

2016 group4

Huidtherapeut Dionne Linskens (51) van Huidkliniek Amsterdam Zuid is al meer dan 25 jaar actief als huidtherapeut. In 1991 startte ze als ondernemer met het motief om mensen die onzeker zijn over hun huid meer zelfvertrouwen geven. “Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de medische kant van de huid. Hoe ontstaan problemen en hoe los je ze op?”, vertelt ze. Inmiddels werkt ze in een team met vier medewerkers, allemaal huidtherapeuten (hbo-opleiding). “Leuke, enthousiaste dertigers”, aldus Dionne. “Iedereen doet alle voorkomende werkzaamheden. We hebben ook een collega die een opleiding als voedingsdeskundige heeft gevolgd, met het oog op de hedendaagse ontwikkelingen ten aanzien van voeding.”

DIONNE

“De resultaten zijn
niet alleen afhankelijk
van het product
maar ook van de kennis
over het gebruik”

‘SPORTEN’
Toen pHformula op haar pad kwam, was ze al snel overtuigd. “Er is zoveel mee mogelijk”, zegt ze. “Er zijn vier hoofdthema’s: acne, roodheid, aging en pigment. Binnen die thema’s kun je spelen met de sterktes waardoor je heel veel mogelijkheden hebt om de huid te verbeteren. Je kunt kiezen uit Skin Solution 1, 2 of 3. Daarnaast kun je kiezen hoeveel laagjes je gaat doen. Doe je bijvoorbeeld 4 laagjes met Skin Solution 1 of stap je over naar de sterkere Solution 2?” Interessant vindt ze de ingrediënten en de kracht daarvan. “Als er iets nieuws komt, willen wij meteen weten wat erin zit, hoeveel erin zit en wat het doet. Het geeft dan ook zulke goede resultaten. Die zijn niet alleen afhankelijk van het product, maar ook van de kennis over het gebruik. Hoe kan een huid  reageren, hoe ver kan ik gaan, kunnen we nog een stapje verder?” De trainingen zijn dan ook erg goed, vindt ze: “Ahmet Turkkani (trainer Dermaesthetics) is een onwijs goede trainer. Werken met pHformula is als sporten voor de huid. Als je naar de sportschool gaat, werk je met gewichten, herhaal je je sessies en pak je er gewichten bij. Dat geldt ook voor de Solutions.”

BOUWEN
Over de resultaten zegt Dionne: “Over het algemeen reageren mensen er zó goed op. Je ziet al binnen een aantal weken een schonere of gladdere huid. Na drie of vier behandelingen zie je dat de huid er zelf mee aan de slag gaat en dan ga je echt bouwen aan resultaat.” Ter ondersteuning heeft pHformula een overzichtelijk assortiment verkoopproducten, aangesloten op de vier thema’s. Ook daarbinnen kan ze kiezen. “Het zijn goede producten, ze zijn goed uit te leggen en worden goed ondersteund. En mensen merken dat als ze ze gebruiken, het resultaat stabiel blijft.”

Ook Daniëlle van Mulukom (35) van Beauty Planet Instituut en Beauty Planet Huidkliniek in Grootebroek is bezeten van haar vak. Ze deed de opleiding dermatologie voor schoonheidsspecialisten en in 2003 startte ze haar eigen onderneming. “Ik vond de huidtherapie ook interessant maar ik was 21 en ik werkte zes dagen per week in mijn bedrijf. Dat gaat niet samen met de vierjarige opleiding”, vertelt ze. “Maar met mijn team – bestaande uit vier mensen – hebben we wel veel cursussen gedaan in de huidverbetering. En toen kwam Kim bij me werken als stagiaire. En zij vertelde dat ze héél graag huidtherapeut wilde worden. Ik dacht: ‘Als dit lukt, kan ik via en samen met Kim een kliniek openen.” En dat gebeurde: in 2014 opende Beauty Planet Huidkliniek haar deuren.

DANIELLE
‘GOOT FAN’
“In de kliniek doen we onder andere de wat heftigere acnebehandelingen, pigment en oedeem”, vertelt Daniëlle. “We hebben een samenwerking met huisartsen en dermatologen, die inmiddels doorverwijzen. Mensen die binnenkomen voor anti-aging gaan naar het instituut, al is er wel overlap.” Daniëlle en Kim houden zich allebei bezig met de intakes. Al sinds pHformula op de Nederlandse markt is, werkt Daniëlle ermee. Door een eerder merk dat op basis van zuren werkte, werd ze een “groot fan” van zuren, zegt ze zelf. “Ik raakte thuis in die wereld. Wat doen zuren met een huid, wat kun je bereiken, wat zijn de verschillen? En ik zag vooral heel veel resultaat. Het nadeel was vroeger dat ze erg op de oppervlakte werkten. Mensen gingen enorm vervellen en bij een heftige behandeling moesten ze soms een week thuisblijven.

“En toen kwam Kim bij me
werken als stagiaire. En zij
vertelde dat ze héél graag
huidtherapeut wilde worden”

 

Dat merk ging echter failliet en een van hun vertegenwoordigers ging naar Dermaesthetics. Zij zette me op het spoor van pHformula.” Daniëlle verdiepte zich in het merk en werd steeds enthousiaster. “De zuren van pHformula doen het werk pas in de huid. Ze maken heel weinig schade bovenop de huid en komen veel dieper in de levende lagen van de huid – waar het probleem zich afspeelt en waar het dus opgelost moet worden. Er is geen downtime, de klanten kunnen ’s ochtends een behandeling hebben en ’s middags naar hun werk. Daarbij komt nog het delivery system, het transportsysteem naar de levende lagen. Dat maakt het merk echt uniek.” Zowel in het instituut als in de kliniek wordt er met pHformula gewerkt.

AC ampoules

STUDIE
Mensen met vurige acne die een hele kuur gaan doen, krijgen eerst het starterspakket mee naar huis. Na twee weken volgt pas de eerste behandeling. “Dat is ook een soort voorbehandeling, de huid is dan gewend aan de zuren”, vertelt Daniëlle. “Na twee weken is de huid al zoveel rustiger, de roodheid is eruit. Mensen zijn daar al heel blij mee. En dan moeten we nog gaan behandelen – zonder knijpen overigens. Na vier weken volgt behandeling nummer twee en dan heb je echt wel zo’n 40 procent reductie.” Het merk staat echt voor het oplossen van huidproblemen, vindt ze, maar het vereist wel studie. “Je moet heel goed snappen wanneer een huid voldoende heeft en welke zuren je kunt combineren. Als je je daar niet in wil verdiepen, kun je eigenlijk niet met pHformula werken. Het is net als koken. Je kijkt welke ingrediënten je nodig hebt om het huidprobleem aan te pakken en in welke producten die ingrediënten zitten. Het is zó mooi om op deze manier te kunnen werken.” Net als Dionne is ze erg te spreken over de trainer. “Ahmet is echt een topper, die weet heel veel. Hij vertelt heel duidelijk waar een zuur voor staat en waarom het zo werkt. Als je je daar echt in verdiept, kun je heel leuk spelen.” Daniëlle is “hartstikke blij” met pHformula, zegt ze. “Ik ga er nooit meer weg. Ik zie wel eens iets bij een ander merk maar dat is nooit zo goed als waar zij mee komen.”

 

 

PUBLICATIE ESTHÉ

Geschreven door Salon In Beeld
Toegevoegd op 22 februari 2018
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print