Dermaesthetics Blog

WAT VITAMINE C VOOR JE HUID KAN DOEN

De voordelen van vitamine C voor ons lichaam en de voedingswaarde voor onze gezondheid is een veel vaker besproken gespreksonderwerp dan hoe vitamine C de gezondheid van je huid kan verbeteren. We weten dat vitamine C voor gezonde botten en tanden zorgt, de weerstand verhoogt en zelfs helpt bij het verlagen van de bloeddruk maar wat doet het voor de huid?

De primaire functie van de huid is om te fungeren als een barrière tegen vrije radicalen. De huid bestaat uit twee lagen: de epidermale buitenlaag die de barrièrefunctie biedt en de binnenste huidlaag die voor de stevigheid en elasticiteit zorgt terwijl het voedingsstoffen afgeeft aan de epidermis. De huid bevat hoge concentraties vitamine C waarvan bekend is dat ze de collageensynthese stimuleren en als anti-oxidant werken om de huid te beschermen tegen beschadigingen door UV-straling.

Voordelen van vitamine C

Vitamine C stimuleert het collageen en de elasticiteit van van huid
Een geweldig ingrediënt dat helpt om je huid meer volume te geven. Vitamine C stimuleert de aanmaak van collageen en elastine in de huid.
Vitamine C vermindert hyperpigmentatie
Een ingrediënt dat het natuurlijke huidvernieuwingsproces versnelt en een verhelderende werking heeft op hyperpigmentatie.
Vitamine C vermindert beschadigingen veroorzaakt door blootstelling aan UV-straling
Hoewel vitamine C geen zonnebrandcrème is, beschermen de anti-oxiderende eigenschappen van vitamine C tegen vrije radicalen die veroorzaakt worden door UV-straling.
Vitamine C verheldert de teint
Huidverzorging met vitamine C heeft een verhelderende werking op de huid en draagt bij aan een egale teint. Dezelfde werking helpt bij het bestrijden van hyperpigmentatie en ouderdomsvlekken.
Helpt bij de wondgenezing
Het lichaam gebruikt vitamine C bij de genezing van de huid om beschadigd huidweefsel te herstellen.

Wat maakt het uitwendig gebruik van vitamine C zo belangrijk?

Niemand is in staat om vitamine C te produceren terwijl het juist zo belangrijk is voor een mooie en gezonde huid. Om het nog uitdagender te maken: vitamine C is in water oplosbaar waardoor het grootste deel van de vitamine C dat we binnenkrijgen snel uitgescheiden wordt. De meest effectieve methode om vitamine C in de huid aan te vullen is door deze rechtstreeks op de huid aan te brengen.

Op de huid aangebrachte anti-oxidanten kunnen uit veel hogere concentraties bestaan dan de anti-oxidanten uit voedingssupplementen. Door dagelijks vitamine C op de huid aan te brengen, wordt de gezondheid van de huid geoptimaliseerd. Het is ook bekend dat zodra een op de huid aangebracht antioxidant in de huid wordt opgenomen en dit meer kan worden afgewassen. Zelfs als je stopt met het aanbrengen van vitamine C blijft er een aanzienlijke hoeveelheid tot wel drie dagen in de huid zitten.

Het consequent aanbrengen van vitamine C op de huid helpt om de huid gezond en langer jong te houden.

pHabulous solutions!

vita-c-1024x1024Vitamine C is essentieel bij het voorkomen van huidveroudering en pigmentveranderingen. pHformula heeft hoog geconcentreerde vitamine C producten ontwikkeld die gecombineerd worden met intensieve hydratatie om de gezondheid van de huid te optimaliseren.

Vitamine C in de professionele behandelingen 

V.I.T.A. C RADIANCE RELEASE ACTIVATOR
Zuiver L-ascorbic acid poeder wordt vlak voor het aanbrengen opgelost in de V.I.T.A. C radiance release activator. Hierdoor is het mogelijk de hoogste concentraties vitamine C aan te brengen in een zeer goed opneembare oplossing. Een geavanceerd systeem dat huidbeschadigingen aanpakt. Deze behandeling is een ideale zomerbehandeling.

radiance-relaese

GEZICHT EN HALS MESORESURFACING BEHANDELING
11 krachtige ingrediënten in een unieke combinatie voor de ultieme resurfacing behandeling. Een superieure behandeling waarbij verschillende huidproblemen tegelijkertijd kunnen worden aangepakt. Te beginnen met de hals en het decolleté, de probleemgebieden van het gezicht zoals het gebied rond de ogen en de bekende barcode rond de mond. Deze worden behandeld door middel van natuurlijke collageeninductie, gecombineerd met de unieke Transdermal solution (T.D.S.) firming. meso-c1-1024x871
De combinatie van specifieke zuren, retinol, vitamine C, Cyto-stim, THPE en peptiden creëren een effectieve behandeling met direct zichtbaar resultaat. Het zorgt voor een heldere, gladde en optimaal gehydrateerde huid.

Vitamine C voor thuisgebruik

vita_c_cream_2017-1
VITA C CREAM
De vitamine C crème met een lichte textuur bevat Magnesium Ascorbyl Phosphate in een medische dosering met superieure anti-ageing effecten voor dagelijks en lange termijn gebruik. Het 24-uurs moisturizing complex in deze formule bestaat uit een synergetische combinatie van natuurlijke moisturizers voor een lange termijn hydratatie en bescherming van de huid.

vita-c-upgrade

VITA C CONCENTRATED CORRECTIVE SERUM
Een geconcentreerd serum boordevol vitamine C voor een exceptioneel sterke anti-oxidatie. Dankzij de unieke cel tot cel communicatie worden ook dieper gelegen vitale cellen voorzien van een flinke dosis vitamine C. cc-cream-copy-4-1024x662

C.C. CREAM SPF 30+
Een multifunctioneel en corrigerend product dat direct de imperfecties op de huid vermindert terwijl de zonnefilters huidveroudering, veroorzaakt door UVA- en UVB-straling, helpt te voorkomen. Ideaal om na behandelingen te gebruiken zoals lichte tot medium diepe chemische peelings, laser behandelingen en IPL.

spf-copy

U.V. PROTECT SPF 50+
Essentiële bescherming met een unieke combinatie van de meest hoogwaardige ingrediënten. De U.V. protect SPF 50+ biedt superieure bescherming tegen UVA- en UVB-straling terwijl het ontstekingen door infrarood tegen gaat. Deze hoge zonbescherming is comfortabel en zacht voor de huid. De unieke formule is uitermate geschikt voor het gezicht en gaat een droge huid tegen. Ideaal om te gebruiken na skin resurfacing behandelingen, of tijdens buitenactiviteiten en tijdens het sporten.

Vitamine C is een essentieel onderdeel voor de gezondheid van de huid. Zowel als anti-oxidant als een cruciale factor voor de aanmaak van collageen. Het draagt ook bij aan de bescherming tegen UV-straling en vermindert de beschadigingen, veroorzaakt door UV-straling. Tevens is het nodig voor een snelle genezing van beschadigde huid.

Zowel het innemen van vitamine C als het aanbrengen op de huid is van groot belang. Het belangrijkste is dat een gehydrateerde huid (ongeacht het huidtype) een blije huid is!

 

> www.ph-formula.nl

Geschreven door phformula
Toegevoegd op 17 juli 2018
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print