Dermaesthetics Blog

MERK IN BEELD

HOOP VOOR KLANTEN MET HYPERPIGMENTATIE

Iedere schoonheidsspecialist weet: hyperpigmentatie is een van de lastigst te behandelen aandoeningen. Niet alleen doordat er zoveel verschillende soorten zijn, maar ook doordat het aan de oppervlakte én in de diepere huidlagen voorkomt. Ook het fototype van de huid speelt een rol. Dermaesthetics claimt met het Spaanse merk MeLine een oplossing te bieden die werkt bij alle pigmentproblemen.

Directeur Clara Visscher: “Toen we oprichter dr. Fernando Bouffard spraken, konden we het niet geloven. Maar toen we de resultaten zagen, konden we er niet omheen.” Er is wel een maar: je hebt een pittige training nodig om ermee te kunnen werken.

720 x 552 MELINE

Hoe ontstaan pigmentvlekken? Clara:
“Hyperpigmentatie ontstaat door een overproductie van melanine. Dit heeft diverse lichamelijke oorzaken – waaronder soms hormonale – en factoren als pigmentverschuivingen. De zon is een grote trigger. Hyperpigmentatie is ongeacht een blanke of donkere huid een hardnekkig probleem. Een donkere huid heeft wel grotere en sterkere melanosomen dan een lichte huid en is dus überhaupt gevoeliger voor licht zoals UV en IR. We weten ook dat de donkere huid eerder geneigd is om pigment aan te maken bij trauma. Dit maakt uit voor de behandeling.”

DIAGRAM

Wat is de claim? Clara:
“MeLine bestaat uit verschillende soorten behandelingen, zowel professioneel als voor thuis. Het is voor zover ik weet de eerste en enige productlijn die alle soorten hyperpigmentatie aanpakt. Het is geschikt voor elk fototype, elke pigmentsoort en elk lichaamsdeel. De behandelingen geven snelle en effectieve resultaten die zijn bewezen door onderzoek dat zowel in vitro als in vivo is uitgevoerd. MeLine maakt onderscheid in fototype omdat de kenmerken daarvan van invloed zijn op de toe te passen werkstoffen. Om complicaties, PIH en overmatige pigmentaanmaak te voorkomen, maakt het merk per behandeling een specifieke selectie van de juiste werkstoffen in de juiste dosering.”

VOOR-NA_MZHoe start je de behandelingen? Clara:
“Alle behandelingen beginnen met een prep: een solutie op basis van onder andere zuren die de epidermis beter doorlaatbaar maakt. Vervolgens start je de algemene melasma-/cloasmabehandeling met product 01, dat twee versies heeft: voor Fitzpatrick I tot IV en voor

“De producten en
behandelingen vereisen de
nodige ervaring en kennis
om het gewenste resultaat
te bereiken”

Fitzpatrick IV tot VI. De combinatie van actieve ingrediënten vernietigt de melaninesynthese op een gecontroleerde manier en verstoort het proces van pigmentaanmaak. Het vernietigt het enzym tyrosinase, bouwt het pigment in de keratinocyten af en versnelt de groei
van epidermale cellen en de afstoot van gepigmenteerde cellen. Deze behandeling moet je na een maand herhalen. Voor de behandeling van duidelijk gelokaliseerde pigmentvlekken kun je kiezen voor het product Spots 01. Dit is geschikt voor ouderdomsvlekken of hyperkeratose. Na een korstvorming zal de pigmentvlek afgestoten worden. Daarnaast kun je kiezen voor de ID-behandeling 01. Deze bestaat uit een ampullenkuur van zes maanden, waarbij je elke maand de inhoud van een ampul met een needling-pen in de huid brengt. De kuur is bedoeld om de extracellulaire matrix te herstructureren en het pigment van binnenuit af te breken.”

VOOR-NA_INNOWat zijn de vervolgstappen? Clara:
“MeLine heeft specifieke producten voor thuisgebruik die in synergie werken met de behandelingen en die ook versterken. Ze hebben een verhelderend effect op de huid. Voor een goed resultaat zijn ze een verplicht onderdeel van het behandelconcept. De range bestaat uit twee versies dagcrème en nachtcrème 02, tweewekelijks te gebruiken, en een Spots 02 voor thuis. Voor hydratatie en herstel is er het product Moist 03 en voor de broodnodige zonbescherming is er de B.B. Cream 04, in twee versies. De Light is bedoeld voor Fitzpatrick I tot III en de Medium voor IV tot VI. De crèmes bieden optimale zonbescherming SPF 30 en hebben een kleurtje om imperfecties te camoufleren.

VOOR-NA_INNO2 Ze verbergen kleurverschillen, hydrateren en verhelderen de teint. Tot slot omvat de aanpak van MeLine nog een behandeling voor thuis in de vorm van het Pigment Home Mask 05. Dit bevat actieve ingrediënten die de epidermale celdeling stimuleert. Het vermindert pigmentophopingen en vernietigt de activiteit van melanine in de melanocyten. Je klant brengt het een week na de professionele behandeling aan op een gereinigde huid.”

VOOR-NAWie is Fernando Bouffard? Clara:
“Dr. Fernando Bouffard is een internationaal erkend specialist op het gebied van dermatologische producten en het behandelen van hyperpigmentatie. Samen met een team van klinisch opgeleide professionals ontwikkelde hij het unieke behandelconcept MeLine. Toen we hem voor het eerst tegen het lijf liepen, konden we zijn verhaal niet geloven. Maar de resultaten zijn zó goed, dat we daar niet omheen kunnen. MeLine past dan ook goed bij Dermaesthetics. Wij nemen alleen producten op die echt aantoonbaar een wetenschappelijk bewezen werking hebben.”

Is het een lijn voor iedere schoonheidsspecialist? Clara:
“Nee, zeker niet. De producten en behandelingen vereisen de nodige ervaring en kennis om het gewenste resultaat te bereiken. De training die we geven is dan ook pittig maar noodzakelijk. Dit jaar leveren we het alleen aan onze eigen klanten omdat we weten dat die goed voor-opgeleid zijn. We leren ook van hun feedback. Vanaf volgend jaar gaan we het breder leveren. Als je als specialist eenmaal aan de slag kunt, heb je wel een prachtig product om je klanten met hyperpigmentatie te helpen.”

Meer informatie: www.melineskin.nl


PRISCILLA STOELTJES VAN KNAP INSTITUTE OVER HET PRODUCT:
“MeLine is een mooie oplossing die je kunt gebruiken bij huidtype I tot VI zonder dat je de oppervlakte beschadigt. Na twee behandelingen zie je vaak al een groot verschil of is het pigment zelfs al helemaal weg. We geven in principe minimaal drie behandelingen. Daarna kijken we of er meer nodig is, maar dat is tot nu toe niet aan de orde geweest. Veel merken hebben wel een pigmentserum of -gel in het assortiment of werken met hydrocortison. Daarbij zie je echter vaak dat de epidermis beschadigt. Dat is met de producten van MeLine totaal niet het geval, doordat je met veel zuren werkt. Die komen tot in de dermis waardoor je naast de pigmentwerking ook een mooi, strak huidbeeld krijgt en een anti-aging proces op gang brengt. Je moet wel rekening houden met een downtime. Maar mensen lopen vaak jaren met pigmentvlekken en hebben dat er wel voor over.”

EN OVER DE TRAINING:
“De cursus is intensief maar ontzettend leerzaam. Je moet met de MeLine echt diep in de materie duiken want het is een complexe behandelmethode.”


 

 

Publicatie ESTHÉ juli/augustus

Geschreven door Clara Visscher
Toegevoegd op 23 augustus 2018
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print