Dermaesthetics Blog

NIMUE SKIN TECHNOLOGY

HOE DE BIOTECHNOLOGIE DE NATUUR EEN HANDJE HELPT (EN NATUURLIJKE COSMETICA NATUURLIJK BLIJFT)

Allemaal leuk en aardig, die natuurlijke ingrediënten, maar hoe krijg je ze nu in de huid op de plaats waar ze moeten zijn: de diepere lagen van de opperhuid? “Via biotechnologie”, antwoordt Ahmet Turkkani, trainer bij Dermaesthetics, stellig. “Dat is het bijzondere van Nimue Skin Technology. Het merk maakt gebruik van de helende krachten van de homeopathie en de aromatherapie en zorgt er via slimme delivery systems uit de biotechnologie voor dat ze op de juiste plaats doen wat ze moeten doen.”

Wat is biotechnologie eigenlijk?
Ahmet: “Biotechnologie is gebaseerd op de biologie en is al heel oud. Denk maar aan de inzet van bacteriën, gisten en schimmels voor de productie van brood, bier, wijn en kaas maar ook vaccins. Het gaat dus altijd om het gebruik van levende wezens zoals planten en bacteriën voor het maken van voedsel, medicijnen of werkstoffen voor cosmetica. De moderne biotechnologie grijpt in op het DNA en wijzigt zo de eigenschappen van de bacteriën bijvoorbeeld, zodat je heel precies de juiste microbiologische cosmeticabouwstenen krijgt.

Het is een methode om de potentie van natuurlijke werkstoffen nog krachtiger te maken en ervoor te zorgen dat ze nog beter opgenomen worden door de huid. Omdat de basisstoffen natuurlijk zijn, kun je spreken van natuurlijke cosmetica. Ze zijn niet synthetisch nagemaakt.”

Lab4_HR

Hoe combineert Nimue dat met homeopathie en aromatherapie?
Ahmet: “Homeopathie is een natuurlijke geneeswijze die het lichaam aanzet tot zelfherstel. Homeopathie staat voor ‘het gelijke met het gelijke genezen’. Dat wil zeggen dat een stof die bepaalde verschijnselen kan opwekken, diezelfde verschijnselen ook kan genezen. Je bestrijdt vuur met vuur – bij wijze van spreken – om de huidtolerantie te verhogen. Daarvan wordt de huid weerbaarder en dus sterker. De homeopathie is uniek in huidverbetering: niet enkel het symptoom van het probleem wordt aangepakt, maar ook de bron. Homeopathie is een eeuwenoude remedie bij diverse lichamelijke kwaaltjes. Aromatherapie is een kruidengeneeswijze die gebruik maakt van etherische olie uit kruiden, bloemen en andere plantendelen om het natuurlijk evenwicht in het lichaam – en in ons geval de huid – te herstellen.

De homeopathie is uniek in huidverbetering:
niet enkel het symptoom van het probleem
wordt aangepakt, maar ook de bron”

De aromatherapie draagt bij aan huidverbetering op een dieper niveau en voorziet de producten van hun eigen karakteristieke geur. Nimue kiest zijn werkstoffen volgens deze twee principes. De biotechnologie staat bekend om moderne werkstoffen en delivery systems – Nimue maakt gebruik van dertien wetenschappelijk bewezen transfersystemen – die ervoor zorgen dat de werkzame stoffen in de diepere lagen van de opperhuid worden getransporteerd. Denk hierbij aan de onmisbare werkstoffen

BIOTECHNOLOGIE IN HET KORT
Biotechnologie maakt gebruik van dieren, planten, bacteriën, schimmels en gisten voor de ontwikkeling van medicijnen, voedsel of nieuwe stoffen, bijvoorbeeld werkstoffen voor cosmetica. Van oudsher werden deze technieken ingezet voor fermentatie- en bioconversieprocessen bij het maken van bijvoorbeeld kaas, bier en brood of voor het kweken van planten. De moderne biotechnologie heeft deze technieken verder verfijnd door in te grijpen op het DNA en de eigenschappen van bacteriën, planten en dieren aan te passen.

HOMEOPATHIE IN HET KORT
Homeopathie is een natuurlijke geneeswijze die is ontwikkeld door arts en scheikundige Samuel Hahnemann. De geneeswijze is gebaseerd op de similiawet ofwel het gelijksoortigheidsprincipe. Dit gaat uit van het idee dat je van een ziekte kunt genezen dankzij een zeer kleine hoeveelheid stof die bij een gezond mens dezelfde symptomen oproept als de ziekte – doordat deze stof het lichaam aanzet tot zelfherstel. De homeopathie gaat uit van de hele mens, dus lichaam en geest, en is daarmee een holistische benadering van de patiënt, of, in de schoonheidssalon, de cliënt.

AROMATHERAPIE IN HET KORT
Aromatherapie maakt gebruik van etherische olie van kruiden, bloemen en andere plantendelen, gericht op het bevorderen van de gezondheid en het genezen van verschillende aandoeningen. De kruidengeneeswijze is daarmee vooral een behandeling (therapie) met geuren. Aromatherapie richt zich op het herstel van het natuurlijke evenwicht in het lichaam. Etherische oliën worden via onder meer destillatie, koude persing en extractie gewonnen. Naast hun specifieke werkingen staat de oliën bekend om hun antiseptische eigenschappen.

Lab8_HR

van tegenwoordig zoals retinol, niacinamide of peptiden. Nimue is daarmee echt een ‘groen’ huidverbeterend merk. Het maakt geen gebruik van kunstmatige geur- en kleurstoffen en is volledig parabeenvrij. Dankzij de navulverpakkingen van de basisproducten draagt het merk ook bij aan een schoon milieu.”

Wanneer is Nimue opgericht?
Ahmet: “Nimue Skin Technology is in 1989 begonnen met het ontwikkelen van specifieke producten als voor- en nazorg bij cosmetische ingrepen en huidproblematiek. Het heeft zich doorontwikkeld en past helemaal bij de verwachtingen van de hedendaagse consument. Daar waar het merk in 1989 superfuturistisch was, is het anno 2018 dat wat de trouwe salonbezoeker wil. Het merk staat voor snel resultaat met behulp van gebruiksvriendelijke en duurzame producten. Uniek zijn de specifieke peelings, die heel mooie resultaten geven.”

NIMUE2

Op welke consumententrend speelt het in?
Ahmet: “Nimue is een allesomvattend product voor de consument die bewust omgaat met huidverzorging en voeding en die een duurzaam resultaat wil. Het Zuid-Afrikaanse merk heeft behalve de werkstoffen uit de homeopathie en de aromatherapie diverse ‘wonderen uit de natuur’ verwerkt in de producten, die bekend staan om hun heilzame werking op huidproblemen en celontstekingen. Denk aan eeuwenoude plantenextracten, zaadjes of oliën zoals Kigelia africana of baobab-extract. Nimue vindt dat verjonging van de celdeling, antioxidatie, herstel en zonbescherming de belangrijkste resultaten moeten zijn van een goed product. Deze visie vind je terug in zowel alle professionele salonbehandelingen als in alle thuisverzorgingsproducten.”

 

Publicatie: ESTHÉ – Merk in beeld

Geschreven door Ahmet Turkkani
Toegevoegd op 29 november 2018
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print