Dermaesthetics Blog

Forlle’d

Pionier in nanotechnologie nu ook in Nederland

In 2002 won de Japanse scheikundige Koichi Tanaka met nog twee collega’s een Nobelprijs voor zijn baanbrekende werk in de massaspectrometrie. Hierop baseerde het Japanse merk Forlle’d de al even innovatieve technologie voor het verkleinen van moleculen tot nanomoleculen. Bijzonder zijn de piepkleine hyaluronzuurmoleculen (5 nanometer), die diep de dermis in kunnen. Extra bijzonder: ze fungeren daarbij als deliverysystem en nemen andere werkstoffen mee op hun reis naar de diepte. “Het resultaat: natuurlijke huidverbetering op cellulair niveau”, vertelt Clara Visscher, directeur van importeur Dermaesthetics.

Wat is het verhaal rond de oprichting van Forlle’d? Clara: “Het team achter het merk is al sinds 2000 bezig met experimenteren met nanotechnologie. Na de ontdekking van prof. Tanaka – hij vond een nieuwe methode uit voor de massaspectrometrische analyse van biologische macromoleculen – pionierde het daarin verder. Onder leiding van prof. dr. Makoto Hatto is Forlle’d een pionier geworden in het ontwikkelen en produceren van laagmoleculaire werkstoffen die in staat zijn om de huidbarrière te penetreren en de huid te regenereren op dermaal niveau.”

Wat houdt die technologie in? Clara: “Ze zijn erin geslaagd om een perfecte én veilige manier te vinden om moleculen te verkleinen tot nanomoleculen. Die zijn klein genoeg om door het basale membraan te dringen, maar niet klein genoeg om de bloedvaten binnen te dringen. De werkstoffen van Forlle’d komen dus wel in de dermis terecht, maar níet in de bloedbaan. Deze bijzondere, gepatenteerde techniek zorgt ervoor dat actieve ingrediënten zonder verlies van kwaliteit diep in de huid dringen, in tegenstelling tot merken die alleen op de opperhuid werken of prikkels afgeven richting de dermis.

BioPure professional _ 3
Forlle’d is daarmee wereldwijd het enige merk dat in de dermis komt. De producten van Forlle’d bevatten laagmoleculaire ingrediënten die de huid vernieuwen en verjongen op cellulair niveau. Ze herstellen de huidstructuur,boosten de huidvernieuwing, verhogen de hydratatie, werken ontgiftend, versterken het immuunsysteem van de huid en beschermen tegen vrije radicalen. Met als resultaat: natuurlijke huidverjonging op cellulair niveau en daarmee daadwerkelijk vermindering van rimpels, versteviging van de huid en verbetering van de huidstructuur.”

Met welke werkstoffen werkt Forlle’d? Clara: “Het eerste succes was het verkleinen van de moleculen van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is normaal te groot om opgenomen te worden in de diepere huidlagen. Hoe dieper we komen, hoe minder ruimte er immers tussen de cellen zit. Forlle’d wist het hyaluronzuur zo’n 600 tot 4.000 keer te verkleinen tot 5 nanometer, zodat het de dermis in kan. Daar wil je het hebben, want daar gaat het de fibroblasten stimuleren om elastine en collageen aan te maken en de eigen hyaluronzuur-aanmaak te bevorderen.

Esthe 20192

In dit geval vormen ze óók het deliverysystem om drie gepatenteerde werkstoffen mee naar binnen te nemen. Ook die komen op de plek waar we het willen hebben. De meest recente ontdekking van Forlle’d is het verkleinen van platinum – door wetenschappers erkend als een van de krachtigste antioxidanten die er bestaan. Door het te verkleinen, vermijd je dat het platinum een colloïdaal filterlaagje op de huid legt en niets doet. Nu kan het worden meegenomen met het hyaluronzuur. Daar blijft het stabiel en dus actief. Het pakt een veel breder spectrum aan vrije radicalen aan dan welke antioxidant ook. De effectiviteit van de platinumdeeltjes is dankzij deze technologie verhoogd en de huid kan ze beter verdragen. Daarnaast bevatten de producten laagmoleculaire ceramiden en mineralen. Ceramiden verhogen het vochtgehalte en herstellen de huidbarrière. De essentiële mineralen zorgen voor balans in de huid en versnellen het genezingsproces. Bij gebrek aan mineralen, krijg je een lagere celactiviteit. De huid wordt vaal, vlekkerig, overgevoelig en vertoont snel ontstekingsreacties. Om te zorgen dat het hyaluronzuur de actieve werkstoffen meeneemt tot in dermis, zijn ze geïoniseerd.”

Wat is de plek van Forlle’d op de markt? Clara: “Wij nemen een merk alleen op als de resultaten onderbouwd zijn. In het geval van Forlle’d betekent dat een bewezen anti-aging effect en verbetering van de huidstructuur. Verder is het zeer geschikt als voor- en nazorg voor peelings, botox, injectables of plastische chirurgie, ook in combinatie met verschillende huidverbeterende behandelingssystemen en toepassingen. De opname van laag moleculair hyaluronzuur in de dermis is bewezen. Dit maakt Forlle’d tot een mooie, niet-invasieve vervanging voor bijvoorbeeld mesotherapie. Daarnaast helpen de cosmeceuticals de huid voorbereiden op cosmetische chirurgie en

verkorten ze het herstel na een ingreep. Forlle’d is een hoog gepositioneerd merk, dat luxe combineert met een groot bereik in de dermis. Als specialist heb je je eigen beautylab doordat alle Forlle’d-producten te mixen en te matchen zijn. Zo kun je perfect personaliseren. Daardoor zijn ze voor elke leeftijd, huidtype, fitzpatricktype of geslacht geschikt.”

Welke producten zitten er in het assortiment? Clara: “Forlle’d heeft een assortiment dat bestaat uit de Hyalogy- en de Platinum-lijnen met zowel professionele producten als producten voor de verkoop. Denk aan reinigers, serums, crèmes, maskers en enkele specials.”

“De kracht van het merk is dat het
hyaluronzuur in de dermis komt, en daarbij
geïoniseerd platinum en geïoniseerde
mineralen mee de diepte inneemt”

Hoe gebruik je die in de behandeling? Clara: “Het merk ontwikkelde speciale behandelingen voor in de salon op basis van Japanse rituelen. Er is bijvoorbeeld een prachtig zuiverend ritueel met een penseelmassage. Je gebruikt er specifieke salonserums bij, die sterker zijn geconcentreerd en elk een eigen hoofdingrediënt hebben. Er zijn ook speciale salonmaskers, zoals een ontgiftend zeewiermasker en een direct liftend vliesmasker. Alle behandelingen combineren een oosterse sfeer en wellness met huidverbetering op cellulair niveau.”

Is anti-aging het belangrijkste doel? Clara: “Eerder huidverjonging. Ook als je 30 bent, wil je je huid jong houden; bij jonge mensen vertraagt het verouderingsproces doordat de fibroblasten aangewakkerd blijven en bij iemand van 60 zullen de producten eerder verjongend werken. In alle gevallen krijg je verbetering op cellulair niveau.”

Hoe ziet de ondersteuning eruit? Clara: “Wij bieden altijd de theorietraining hier op kantoor aan en de praktijktrainingen op locatie. Je leert uiteraard alles over de producten en over de behandelprotocollen. Verder ontvang je in ruime mate promotiemateriaal, consumentenbrochures en communicatiemiddelen voor website en social media.”

 

Publicatie: ESTHÉ – Merk in beeld

Geschreven door Clara Visscher
Toegevoegd op 18 september 2019
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print