Dermaesthetics Blog

BESCHERMENDE MAATREGEL TEGEN CORONAVIRUS

EEN VEILIG EN NATUURLIJK ANTI-VIRAAL INGREDIËNT DAT BESCHERMING BIEDT TEGEN HET CORONAVIRUS TERWIJL HET DE HUID VERJONGT

GF2 Skin Rejuvenation
Het actieve ingrediënt in GF2 genaamd hypochlorous acid (HOCl) is een natuurlijk geproduceerd molecuul, dat ook bekend staat als immuunmolecuul. In feite is dit de basis van het immuunsysteem van ons lichaam en wordt gevormd in de witte bloedcellen. Het heeft veel gezondheidsvoordelen. Het draagt bij aan de verjonging van de huid, maar heeft ook zeer krachtige desinfecterende eigenschappen. Het is aangetoond dat HOCl 80 – 100 keer effectiever is tegen virussen dan bleek (clorine1) én het is volledig natuurlijk en veilig.

Wat is een virus?
Een virus is geen levend organisme. Het is een DNA-streng, die levende cellen nodig heeft om te repliceren. Om deze reden dringt het gezonde cellen binnen en gebruikt het de biologie van de cellen om zich voort te planten.

Wat is het coronavirus?
Het coronavirus (SARS-CoV-2) maakt deel uit van een familie virussen, die ‘’envelopvirussen’’ worden genoemd. Hepatitis, herpes en orthopoxvirus zijn ook envelopvirussen.

Envelopvirussen hebben een omhulsel dat zich vormt wanneer het virus een gezonde cel infecteert in een proces dat ‘ontluiken’ wordt genoemd. Het nieuw gevormde virusdeeltje wordt bedekt in een envelop gemaakt van een klein stukje van het membraan van de gastheer(gezonde cel). Deze buitenste laag moleculen ziet eruit als een ‘kroon’, die het coronavirus zijn naam geeft. (Corona is het Latijnse woord voor kroon.)

Is dit virus nieuw?
De familie virussen die we coronavirus noemen, bestaat al vele jaren en is een van de belangrijkste oorzaken van seizoensgriep. Deze specifieke variant wordt SARS-CoV-2 genoemd en wat het zo gevaarlijk maakt, is dat het zich heel gemakkelijk verspreidt en ook gezonde mensen aanvalt, niet alleen de ouderen of de zwakken.

THOCLORGF2

Hoe je jezelf kunt beschermen
Zoals met veel dingen, zijn er voordelen maar is er ook een keerzijde. Veel landen hebben mensen verteld, dat ze regelmatig hun handen moeten wassen, hun gezicht niet mogen aanraken en handdesinfectie en oppervlaktereinigers moeten gebruiken. Hoewel we het erover eens zijn, dat het belangrijk is om je handen regelmatig te wassen, weten we ook dat het aanraken van gezicht, ogen en mond een gewoonte is, die moeilijk te doorbreken is. Het gebruik van handdesinfecterende middelen en andere oppervlaktereinigers zal tot op zekere hoogte werken, maar het probleem is dat veel van deze producten op alcohol, jodium en bleekmiddel gebaseerde desinfectiemiddelen zijn die de volgende nadelen hebben:

 1. Een traag dodingspercentage. Virussen zijn moeilijker te doden dan bacteriën, dat betekent dat het desinfectiemiddel gedurende lange tijd in contact moet komen met het virus om goed te werken.
 2. Cytotoxische chemicaliën kunnen ook niet in de mond of ogen worden gebruikt.
 3. Ze doden willekeurig. Bij gebruik op de huid zullen deze desinfectiemiddelen ook gezonde bacteriën doden, die het microbioom van de huid vormen. Dit is een belangrijke laag, die onze huid beschermt en ons gezond houdt. Beschadiging van deze laag schaadt de natuurlijke balans van de huid.

De kracht van hypochlorous acid
Producten met hypochlorous acid (HOCl) zijn verreweg het meest veilig en effectief. Het zuur richt zich op de eiwitten in het virus, waardoor het vermogen om gezonde cellen binnen te dringen verzwakt. Hypochlorous acid is een elektrisch ongeladen molecuul, dat in het virus kan binnendringen en het kan doden zonder gezonde cellen te beschadigen. Van hypochlorous acid is ook bewezen, dat het inflammatie verhelpt en de genen die verantwoordelijk zijn voor inflammatie, veroudering en andere huidaandoeningen “uitschakelt’’.

Is HOCl veilig?
HOCl heeft de hoogst mogelijke Amerikaanse FDA veiligheidsclassificatie. De “Generally Recognized As Safe” (GRAS) classificatie wordt alleen aan een product gegeven als het veilig is om in te ademen, in te nemen en op de huid aan te brengen. Het is ook veilig om tijdens de zwangerschap te gebruiken en bij baby’s. HOCl is volkomen veilig voor menselijk gebruik. Een van de belangrijkste redenen, waarom HOCl niet wordt gebruikt ter vervanging van alle andere giftige zouten en andere vormen van chloor, is omdat het een gas is en geen vloeistof en het erg moeilijk is om buiten het menselijk lichaam te maken.

Niet elke HOCI is hetzelfde
De manier waarop HOCl wordt gemaakt is heel belangrijk. Niet elke vervaardigingsmethode resulteert in een product van medische kwaliteit. Het is belangrijk om een product te gebruiken dat HOCl bevat dat niet vervaardigd is met zout (natriumchloride/Na). Oplossingen, die met zout verwerkt zijn, bevatten ook andere giftige chemicaliën, die de gezonde huidlaag (het microbioom) beschadigen en kunnen reacties op de huid veroorzaken.

Waarom kiezen voor een Thoclor product
Thoclor Labs bezit patent op een pure HOCl immuunoplossing (zonder andere giftige vormen van chloor of zout) die buiten het lichaam geproduceerd wordt. Thoclor maakt HOCl met de juiste pH om een maximaal dodend vermogen te bereiken zonder negatieve gevolgen voor de huid, ogen of mond. Het wordt verwerkt in een oplossing van gezuiverd water, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is.

Thoclor GF2 Skin Rejuvenation
De GF2 Skin Rejuvenation formule bevat hypochlorous acid, dat is afgestemd op de pH van de huid. Naast dat het bij voortdurend gebruik bescherming biedt tegen het coronavirus, helpt het huidbeschadigingen, die veroorzaakt worden door milieu-invloeden zoals UV-straling, luchtvervuiling en gifstoffen, te herstellen en de huidcellen tenormaliseren.

Hoe gebruik je GF2 Skin Rejuvenation
Spray GF2 regelmatig op de handen en het gezicht (juist in het openbaar, onderweg en op reis) om te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf zoals infecties, schadelijke bacteriën en virussen.

Voor het beste resultaat:

 • Reinig de huid, verwijder crèmes en make-up.
 • Spray GF2 op de huid. Laat de huid op een natuurlijke wijze drogen, zonder over de huid te wrijven of de huid aan te raken.

Het actieve ingrediënt is 100% natuurlijk en veilig. Het kan worden gebruikt:

 • in de mond
 • op de huid
 • in de ogen
 • bij zwangerschap en het geven van borstvoeding
 • op baby’s en kinderen

De veiligheid van HOCl vergeleken met andere vormen van chlorine
HOCl is geclassificeerd als een Food Additive – USA FSIS (Food Safety Inspection Service). Het HOCl molecuul is uitgebreid onderzocht en beoordeeld door meerdere professionals. In verschillende medische publicaties wordt er verwezen naar de doeltreffendheid en veiligheid van dit buiten het lichaam ontwikkelde molecuul.

Naamloos-1Bibliografie

 1. Rossi-Fedele et al. Influence of pH changes on chlorine-containing endodontic irrigating solutions. International Endodontic Journal, 44, 792–799, 2011.
 2. United States Environmental Protection Agency Official List of Disinfectants that may be used against Covid-19. https://www.nea.gov.sg/ our-services/public-cleanliness/environmentalcleaning-guidelines/guidelines/interim-list-ofhousehold-products-and-active-ingredients-fordisinfection-of-covid-19
 3. Standard Operating Procedures for Preparedness, Detection and Response to a Coronavirus (Covid-19) Outbreak in South Africa.. National Department of Health Directorate: Communicable Diseases 30 January 2020. https://www.hpcsa.co.za/Uploads/Publications%202020/Resources/SOP_Coronavirus_29_Jan_2020.pdf
 4. Wang L, Bassiri M, Najafi R, et al. Hypochlorous Solution as a Potential Wound Care Agent: part I. Stabilized hypochlorous solution: a component of the inorganic armamentarium of innate immunity. J Burns Wounds. 2007;6:65-79.
 5. McKenna, SM. & Davies, KJ. (1988): Inhibition of bacterial growth by Hypochlorous acid. Possible role in the bactericidal activity of phagocytes. The Biochemical Journal, 254 (3): 685-92.
 6. Dahlgren, A. & Karlsson. (1999): Respiratory burst in human neutrophils. J. Immunol Methods 232: 3-14.
 7. Babior, BM. (1978): “Oxygen-dependent microbial killing by phagocytes (first of two parts)”, N Engl J Med. Mar 23; 298(12):659-68.
 8. Wang L. (2007): “Hypochlorous acid as a Potential Wound Care Agent. Part I. Stabilized Hypochlorous acid: A Component of the Inorganic HOCL Armamentarium of Innate Immunity”, J Burns Wounds. 2007; 6: 69-69.
 9. Selkon JB. Cherry GW. Wilson JM. Hughes MA. (2006): Evaluation of Hypochlorous acid washes in the treatment of chronic venous leg ulcers; Journal of wound care; 15 (1); 33-37.
Geschreven door thoclor
Toegevoegd op 16 maart 2020
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print