Dermaesthetics Blog

DE MACHT VAN EEN KLEIN MOLECUUL

Een veilig en natuurlijk ingrediënt dat de genezing versnelt, inflammaging stopt en beschermt tegen ziekteverwekkers terwijl het tegelijkertijd de huid verjongt – kan dit? “Ja”, zegt Stephanie Pateer, brand- en marketingmanager bij Dermaesthetics. “Ons nieuwe merk Thoclor Labs heeft twee producten op basis van het lichaamseigen immuunmolecuul HOCl, die dit kunnen. GF1 Aftercare ondersteunt de huid na behandelingen, terwijl GF2 Skin Rejuvenation inflammaging stopt voor effectieve huidverjonging.” Ze legt uit hoe het werkt.

Wat is hypochlorous acid ofwel waterstofhypochloriet ofwel HOCl precies? Stephanie: “HOCl is als lichaamseigen stof onderdeel van het immuunsysteem, dat door middel van een enzymatisch proces wordt aangemaakt door de witte bloedlichaampjes. Het is dus een natuurlijk geproduceerd molecuul, dat ook bekend staat als immuunmolecuul. In feite is dit de basis van het immuunsysteem van ons lichaam, dat wordt gevormd in de witte bloedcellen. Het draagt bij aan het versnellen van de genezing en het verjongen van de huid, maar heeft ook zeer krachtige desinfecterende eigenschappen. Onderzoekers toonden aan dat HOCl 80 tot 100 keer effectiever is tegen ziekteverwekkers dan bleek als clorine1 én het is volledig natuurlijk en veilig. Wij zijn erg enthousiast en vooral trots op de introductie van Thoclor Labs in Nederland. Twee producten van het merk op basis van het molecuul HOCl, zijn bij uitstek geschikt om het herstel na invasieve behandelingen te versnellen, bij te dragen aan huidverjonging en te beschermen tegen ziekteverwekkers.”

Hoe veilig is ‘veilig’? Stephanie: “HOCL heeft de hoogst mogelijke Amerikaanse FDAveiligheidsclassificatie. De ‘Generally Recognized As Safe’- ofwel GRAS-classificatie wordt alleen gegeven als het veilig is om in te ademen, in te nemen en op de huid aan te brengen. Het is ook veilig om tijdens de zwangerschap te gebruiken en bij baby’s. HOCl is dus volkomen veilig voor menselijk gebruik.”

Wat is het voordeel ten opzichte van andere stoffen met vergelijkbare werking? Stephanie: “Producten die op alcohol, jodium en bleekmiddel gebaseerd zijn, doden virussen en bacteriën heel traag. Virussen zijn moeilijker te doden dan bacteriën; dat betekent dat het desinfectiemiddel gedurende lange tijd in contact moet komen met het virus om goed te werken. Cytotoxische chemicaliën kunnen bovendien niet inwendig of in de ogen worden gebruikt. Bij gebruik op de huid zullen deze desinfectiemiddelen ook gezonde bacteriën doden, die het microbioom van de huid vormen. Deze nadelen kent de pure vorm HOCl van Thoclor Labs niet.”

THOCLOR-LABS-SFEERFOTO3Waarom is HOCl niet eerder als desinfectans of huidverjonger ingezet? Stephanie: “Een van de belangrijkste redenen waarom HOCl niet wordt gebruikt ter vervanging van alle giftige zouten en andere vormen van chloor, is omdat het een gas is en geen vloeistof. Dat maakt het erg moeilijk om het buiten het menselijk lichaam te maken.”

Is de manier van produceren van invloed op de veiligheid of de werkzaamheid? Stephanie: “De manier waarop HOCl wordt gemaakt is heel belangrijk. Niet elke productiemethode levert een actieve stof op van medische kwaliteit. Het is belangrijk om geen zout – natriumchloride/Na – te gebruiken bij de productie. Oplossingen die met zout verwerkt zijn, bevatten namelijk ook andere giftige

“HOCl is een elektrisch ongeladen molecuul, dat in het virus kan binnendringen en het kan doden zonder gezonde cellen te beschadigen”

chemicaliën die de gezonde huidlaag of het microbioom beschadigen. Thoclor Labs heeft een eigen vervaardigingsmethode ontwikkeld, die voor een medisch zuivere oplossing zorgt.”

Kun je dat garanderen? Stephanie: “Thoclor Labs heeft patent op een 100% stabiele en zuivere HOCl-oplossing, die buiten het lichaam geproduceerd wordt – zonder andere giftige vormen van chloor of zout. De zuivere oplossing van Thoclor heeft de juiste pH-waarde, voor een maximaal dodend vermogen op ziekteverwekkers, zonder negatieve bijwerkingen op de huid, in de ogen en in de mond. Dit is allemaal wetenschappelijk onderzocht.”

Welke twee producten bevatten het molecuul? Stephanie: “Thoclor Labs GF1 Aftercare is te gebruiken bij behandelingen als peelings, microblading, microneedling, laser, harsen, permanente make-up of andere invasieve behandelingen. Je past het zowel vóór de behandeling toe om te desinfecteren en alle pathogenen te verwijderen, als daarna voor een snel herstel en om roodheid, irritatie of zwelling te minimaliseren. De krachtige wondgenezende eigenschappen versnellen de genezing met wel 60 tot 70%. Dat is natuurlijk goed nieuws in een tijd waarin de populariteit van invasieve behandelingen snel groeit, mét het risico op infecties, zwelling en inflammatie en eventueel post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH).

VOOR-NA-INVASIEVE-BEHANDELINGENFoto: Links, direct na een invasieve behandeling en rechts, 17 uur na de behandeling met het gebruik van Thoclor GF1 Aftercare.

GF2 Skin Rejuvenation bevat een lichtere concentratie HOCl. Het product herstelt bij regelmatig gebruik subklinische chronische ontstekingen in de huid, waardoor inflammaging stopt. Dit is belangrijk voor effectieve huidverjonging. Het is wetenschappelijk bewezen dat hypochlorous acid kan helpen om de genen, die verantwoordelijk zijn voor inflammatie, veroudering en ziekte, ‘uit’ te schakelen. Deze formule is ook goed bij acne, rosacea, gordelroos, koortsblaren en zonnebrand en biedt bij continu gebruik bescherming tegen ziekteverwekkers als bacteriën en envelopvirussen – waarschijnlijk ook tegen het coronavirus, wat een envelopvirus is.”

 

Het coronavirus? Stephanie: “Een aanwijzing vinden we in Zuid-Afrika. Een groot privéziekenhuis daar is pas gesloten nadat verschillende artsen positief waren getest op het coronavirus. Dertien van hen waren op een conferentie in Canada en elf werden bij terugkomst positief getest. Bij de twee die negatief getest waren, bleek dat zij beiden Thoclor GF2 hadden gebruikt om infectie tijdens
hun trip te voorkomen. Thoclor Labs GF2 biedt bij continu gebruik bescherming tegen omhulde virussen zoals het coronavirus. HOCl is een elektrisch ongeladen molecuul, dat in het virus kan binnendringen en het kan doden zonder gezonde cellen te beschadigen. Op onze site www.dermaesthetics.nl vind je alle wetenschappelijke onderzoeken – en dat zijn er heel veel – die al naar HOCl zijn gedaan.”


Waarbij kan de hypochlorous acid van Thoclor Labs nog meer helpen?
Stephanie: “Elke besmettelijke huidaandoening, of deze nu bacterieel, fungaal of viraal is, heeft baat bij hypochlorous acid. Denk aan voetschimmel, luieruitslag, navelstrenginfecties, steenpuisten, keelpijn, ooginfecties, open zweren, chronische beenzweren, brandwonden, snij- en schaafwonden, gingivitis en chronische nagelinfecties. Thoclors hypochlorous acid verlicht ook de symptomen van aandoeningen als eczeem.”

Kan elke schoonheidsspecialist – dus ook niet-klanten – de producten kopen? Stephanie: “Ja, GF1 is inzetbaar vóór en na elke behandeling en GF2 is te integreren in elke skincare-routine. Elke salon, praktijk of kliniek kan er over beschikken.”


CORONACRISIS

“In deze ontzettend moeilijke en onzekere periode ondersteunen wij onze depositairs door ze persoonlijk maatwerk te bieden. In de eerste plaats zorgen we ervoor dat ze consumenten op afstand toch kunnen voorzien van producten voor thuisgebruik door bestellingen rechtstreeks naar de consument te versturen. Uiteraard denken we mee over welke producten perfect geschikt zijn om de huidconditie thuis zo optimaal mogelijk te behouden. Ook geven we online trainingen/webinars om op afstand depositairs en hun medewerkers te voorzien van kennis en zo het kennisniveau hoog te houden.”


Publicatie: ESTHÉ – Merk in beeld

Geschreven door Stephanie Pateer
Toegevoegd op 17 april 2020
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print