Dermaesthetics Blog

“HOCl IS DE BASIS VAN ONS IMMUUNSYSTEEM”

Hypochlorous acid, ofwel waterstofhypochloriet: “DE BASIS VAN ONS IMMUUNSYSTEEM”
Deze wereldwijde coronapandemie heeft ons immuunsysteem flink in de spotlight gezet. We weten allemaal dat goede voeding, voldoende slaap en beweging de weerstand positief beïnvloeden. Minder bekend is hóe dat werkt in ons lichaam. “De basis van ons immuunsysteem is de lichaamseigen stof HOCl”, vertelt Stephanie Pateer, brand- en marketingmanager bij Dermaesthetics. “Dit natuurlijke molecuul draagt bij aan de genezing en de verjonging van de huid, maar heeft ook krachtige desinfecterende eigenschappen.” Het merk Thoclor slaagde erin deze stof na te maken en te verwerken in twee producten. Stephanie legt uit waarom het productieproces uniek is.

Wat zijn de voordelen van Thoclor?
Stephanie: “De producten van Thoclor bevatten ons lichaamseigen immuunmolecuul HOCl – ofwel hypochlorous acid ofwel waterstofhypochloriet – in een pure en stabiele vorm. Dit is een veilig en natuurlijk ingrediënt dat niet alleen genezing versnelt, maar ook het bekende inflammaging stopt en je huid en lichaam beschermt tegen ziekteverwekkers. Thoclor Labs heeft twee producten op basis van HOCl die dit kunnen. GF1 Aftercare ondersteunt de huid na behandelingen en GF2 Skin Rejuvenation zorgt voor effectieve huidverjonging. HOCl is een lichaamseigen stof die wordt aangemaakt via een enzymatisch proces door de witte bloedlichaampjes en deel uitmaakt van ons immuunsysteem. Deze stof is eigenlijk de basis van ons immuunsysteem en is erg belangrijk bij het reguleren van het ontstekingsproces van het lichaam. De stof speelt daarbij een centrale rol bij wondgenezing en heeft daarnaast ook een zeer krachtige desinfecterende werking.”

VOOR-NA-INVASIEVE-BEHANDELINGEN_ICM_THOCLOR_GF1
Foto links: de huid na een intensieve behandeling – Foto rechts: 17 uur na de behandeling met het gebruik van Thoclor

Wat doen de producten met HOCl?
Stephanie: “GF1 Aftercare is inzetbaar wanneer er ‘manipulaties’ aan de huid worden gedaan. Daarmee bedoelt Thoclor: alles van het harsen van je benen tot aan chemische peelingen, microneedling, laserbehandelingen en permanente make-up. GF1 werkt als een ontsmettingsmiddel dat je voorafgaand aan de behandeling op de huid aanbrengt. Het herhaaldelijk aanbrengen ná de behandeling zorgt ook voor pijnvermindering, bestrijdt langdurige roodheid, bevordert het genezingsproces en het zorgt voor een veel lager

“De eigen vervaardigingsmethode zorgt voor een 100% medisch pure en zuivere oplossing, zonder enige bijwerkingen. Dit staat lijnrecht tegenover andere ontwikkelaars”

risico op complicaties als post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH), dermatitis, infecties en littekens. Bij de wondverzorging zorgt GF1 ook voor vele mooie resultaten. GF2 is ontwikkeld als aanvulling op de dagelijkse huidverzorging. Het product is breed inzetbaar vanwege de kracht die het heeft om het DNA in onze huid te herstellen. Het behandelt specifiek chronische, inflammatoire huidaandoeningen die vaak ontstaan doordat het immuunsysteem van het lichaam de huid aanvalt. Denk aan huidaandoeningen of irritaties als acne, rosacea, seborroïsch eczeem, inflammaging, gordelroos, koortsblaasjes, zonverbranding en droge, rode ogen. GF1 is inzetbaar vóór en na elke behandeling en GF2 is te integreren in elke skincare-routine. Elke salon, praktijk of kliniek kan er over beschikken, ook niet-klanten.”

Hoe zit het met de veiligheid?
Stephanie: “Daarin is Thoclor uniek. Met de hoogst mogelijke FDA-classificatie is Thoclor veilig om in te ademen, in te nemen en op de huid aan te brengen. Daarnaast is het ook veilig te gebruiken tijdens zwangerschap en bij baby’s. HOCl van Thoclor is dus volkomen veilig voor menselijk gebruik. Maar de werkzaamheid is onovertroffen. Onderzoekers hebben aangetoond dat HOCl 80 tot 100 keer effectiever is dan reguliere desinfectiemiddelen, die vaak irriterende stoffen bevatten, virussen en bacteriën heel traag doden en ook onze gezonde cellen aantasten. Deze nadelen kent de pure vorm van HOCl van Thoclor niet, mede dankzij het unieke productieproces. Die levert een actieve stof op van medische kwaliteit. Hierbij is het belangrijk om geen zout – natriumchloride/NaCL – te gebruiken bij de productie. Als dat wel het geval is, bevat het product ook andere giftige chemicaliën die onze huidlaag of het microbioom kunnen beschadigen. Thoclor is hierin écht uniek. De eigen vervaardigingsmethode zorgt voor een 100% medisch pure en zuivere oplossing, zonder enige bijwerkingen. Dit staat dan ook lijnrecht tegenover andere ontwikkelaars die beweren een pure vorm van HOCl te hebben of dat HOCl niet zonder natriumchloride/NaCl kan worden gemaakt. Er zijn er maar twee die HOCl maken zonder natriumchloride: het menselijk lichaam en Thoclor!”

Thoclor
Foto 1: Radiation dermatitus – Foto 2: 
Dag 1 met het gebruik van Thoclor – Foto 3: Dag 14 met het gebruik van Thoclor

Thoclor_professional

HOCL & CORONA
Thoclor Labs heeft zijn producten in de Verenigde Staten laten testen tegen het menselijke coronavirus. Stephanie verklaart de resultaten: “Uit het rapport van het FDA- en EPA-gecertificeerde laboratorium in de VS, is gebleken dat het hypochlorous acid van Thoclor in antivirale tests het menselijke coronavirus volledig vernietigt. De tests werden uitgevoerd onder standaard BS EN 14476 (chemische desinfecterende middelen en antiseptica-test voor de evaluatie van viricide – virusdodende – activiteit in de medische sector). Ze lieten zien dat een blootstellingstijd van 2 minuten van het virus in een celcultuur aan het hypochlorous acid van Thoclor Labs, het menselijke coronavirus volledig inactiveerde. De concentratie hypochlorous acid die door het laboratorium is getest tegen het coronavirus, is dezelfde als bij onze GF2-Skin Rejuvenation (100 ml). Interessant is dat de celculturen die werden gebruikt om de werkzaamheid van Thoclor Labs hypochlorous acid tegen het coronavirus aan te tonen, levende menselijke longcellen waren. Het rapport stelt verder dat er geen toxiciteit tegen deze gevoelige cellen is aangetoond, wat in vitro bewijst dat het hypochlorous acid van Thoclor helemaal niet giftig is voor long-weefsel. Onze HOCl kan daarom worden ingeademd zonder dat je je zorgen hoeft te maken over bijwerkingen. Dit is eens temeer bewijs van de veiligheid en werkzaamheid van het hypochlorous acid van Thoclor Labs. Dit kon het merk alleen bereiken door zijn jarenlange onderzoek naar methoden om dit product van farmaceutische kwaliteit te vervaardigen. Op onze site www.dermaesthetics.nl vind je alle wetenschappelijke onderzoeken – en dat zijn er heel veel – die al naar HOCl zijn gedaan.”

 

 

Publicatie ESTHÉ

Geschreven door Stephanie Pateer
Toegevoegd op 1 april 2021
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print