Dermaesthetics Blog

“DANKZIJ PREBIOTICA REGULEERT DE HUID ZELF HAAR MICROBIOTA”

Zonder ons huidmicrobioom – bestaande uit miljoenen bacteriën, algen en  schimmels – zou de huidbarrière voort-durend een ontstekingsreactie in de huid opwekken. De oorzaak van reactieve reacties als eczeem, rosacea en acne zou dus wel eens in een verstoring van dit huidmicrobioom kunnen liggen, laten klinische studies zien. “De producten  van Dr K Dermal Health Care zijn  prebiotisch, waardoor ze de microben voeden. Daardoor worden ze sterker, vermenigvuldigen ze zichzelf en ontstaat er een optimale balans”, vertelt Marije Wever, huidtherapeut en trainer bij  Dermaesthetics.

Wat is een goed huidmicrobioom? Marije: “Als we de microbiota van iemand uit de moderne westerse wereld vergelijken met de microbiota van bijvoorbeeld iemand uit een geïsoleerd volk dat veel in de natuur leeft, zien we grote verschillen. Zo tonen verschillende studies aan dat de huidmicroben bij deze bevolking veel groter en sterker zijn. Daarnaast laten de studies zien dat er een betere verdeling is tussen onder andere bacteriën, algen en schimmels. Hierdoor zien we bij deze huiden nauwelijks huidproblemen als eczeem, rosacea en acne. Ook zien we dat de bescherming tegen uv-straling en vrije radicalen vele malen beter is bij huiden van deze volkeren. Het doel van Dr K Dermal Health Care is dan ook om de huid weer terug te brengen naar de oorsprong en weerbaarder te maken tegen interne, maar vooral ook externe invloeden.”

Wat voegt het merk toe aan de branche? Marije: “Dr K Dermal Health Care is een jong merk dat is ontwikkeld door dr. Juanita Kilian, een Zuid-Afrikaanse apotheker met een master in dermaceutische productontwikkeling. Tijdens de eerste ontmoeting met dr. Kilian was ik vol van verbazing. Zij heeft zoveel passie en liefde voor de huid, echt ongelofelijk. Afgelopen jaren is het aantal reactieve huiden sterk toegenomen in Nederland. Denk aan eczeem, rosacea, acne en andere snel reactieve huiden. Toch zijn er nog niet veel merken op de markt die behandelingen bieden om deze huiden weer in een optimale conditie te krijgen. Door de nieuwste ontwikkelingen van Dr K Dermal Health Care is deze mogelijkheid er nu wel.”

Hoe kun je eczeem verbeteren? Marije: “Stel de vraag eens anders, waar komt het probleem vandaan? Door eerst de oorzaak te achterhalen, zijn we in staat om opvolgend
een gepaste oplossing te vinden. Dit geldt ook voor andere reactieve huidbeelden. Vaak denken mensen dat alle oorzaken vanuit de diepte komen. Nieuwe klinische studies laten echter zien dat de problemen ook vaak aan het huidoppervlak en dus bij ons huidmicrobioom liggen. Door onze microben te versterken zullen deze huidproblemen sterk afnemen en zal onze barrièrefunctie verbeteren.”

DR-K-Skincare-product-range-with-Hydrating-ComplexPre- of probiotica? Marije: “Om te kunnen beslissen of we pre- of probiotica op onze huid willen gebruiken, is het belangrijk om het verschil te weten. Prebiotica is voeding voor onze microben en probiotica zijn levende bacteriën. Op het moment dat we probiotica willen gebruiken, is het belangrijk dat het ‘verse’ bacteriën zijn. Daardoor zijn producten vaak maximaal zes maanden houdbaar. Daarnaast is het lastig om te bepalen hoeveel van deze bacteriën de huid op dat moment nodig heeft. Kortom, er is een kans dat de huid alsnog uit balans raakt, doordat je te veel of te weinig van bepaalde bacteriën aanbrengt. Daarom werken we bij Dr K Dermal Health Care vooral met prebiotica. Door de juiste voeding te geven aan onze eigen microben, gaan deze groeien en zich vermenigvuldigen. Hierdoor reguleert de huid het microbioom zelf en ontstaat er een totale balans. Dat leidt tot huidverbetering.”

Waarom gebruikt Dr K Dermal Health Care de werkstof Cannabis sativa? Marije: “Onze huid werkt nauw samen met onze hersenen. Door de huid te ontspannen komen er seintjes die ook de hersenen laten ontspannen. Dit noemen we well-aging. Iedereen wordt ouder, maar door het gebruik van Dr K Dermal Health Care ga je dat alleen veel minder terugzien in de huid. Een voorbeeld: bij gebruik van minimaal 28 dagen van de dagcrème met SPF met het unieke Cannabis sativa-extract – vrij van THC en CBD – ontspant de huid, zo tonen studies aan. Ook laten MRI-beelden zien dat na 28 dagen het ‘geluksdeel’ in de hersenen actiever is geworden. De beelden zijn te vergelijken met de hersenactiviteit bij het eten van bijvoorbeeld chocolade; alleen verbetert deze crème ook nog eens je huid.”

Wat zijn de plannen voor de toekomst? Marije: “De afgelopen jaren zijn er vele onderzoeken gedaan naar onze huidmicroben. Daardoor kan het team van Dr K Dermal Health Care nieuwe producten op de markt brengen en zich steeds verder ontwikkelen. Deze ontwikkelingen zijn zeer belangrijk. De wereld om ons heen blijft veranderen, wij blijven veranderen, dus moeten we ook onze huidverbeteringsproducten aan blijven passen. Alleen zo kunnen we zowel thuis als in de salon optimale zorg voor huidverbetering leveren: door effectieve producten in combinatie met professionele behandelingen.”

“Nieuwe klinische studies laten zien dat de problemen ook vaak aan het huidoppervlak liggen”

dr k1

ROODHEDEN NEMEN AF, DE HUID IS VEEL BETER ONDER CONTROLE’ “Wij merkten al enige tijd dat er veel meer mensen naar ons huidinstituut komen met een verstoorde huidbarrière. We hadden wel wat producten voor roodheden, maar die bleken niet voldoende. Omdat we al meerdere merken hebben van Dermaesthetics, kwam Dr K op ons pad. We hadden één klant met een pittige vorm van rosacea die bij ons al wat langer onder behandeling is en bij wie we de huid nooit helemaal rustig kregen. Als Dr K bij haar zou werken, zou dat perfect zijn. Ze kwam vrij snel enthousiast terug: al na twee weken was de huid een stuk rustiger. Enkele maanden geleden hebben we het merk daarom opgenomen, mede omdat het prijsniveau aantrekkelijk is voor de consument. De theorie achter het merk is heel interessant. Rosacea komt vaak van binnenuit en is ook meestal genetisch bepaald, maar toch zijn er blijkbaar meer invloeden van buitenaf. Denk aan stress, binnen zitten, ongezond eten: deze factoren verstoren het huidmicrobioom. Dr K onderscheidt zich van andere merken door alléén die buitenkant aan te pakken. Je moet in dit geval ook het serum ná de crème gebruiken, de bedoeling is dat de werkzame ingrediënten langer op de huid – en niet erin – blijven om effect te hebben op de huidbacteriën. Voor in het instituut heeft Dr K ook een ‘vriendelijke’ enzymatische peeling. Inmiddels hebben we er meerdere klanten op zitten en de resultaten zijn heel mooi. Roodheden nemen af, de huid is veel beter onder controle. Je klant moet daarvoor wel het regime volgen van reiniging, crème en serum en eventueel een dag- en een nachtbescherming. Dr K is echt een aanvulling. Waar je te weinig bereikt bij roodheden, heeft Dr K vrij snel resultaat. Mensen zeggen vaak: ‘Ik heb al van alles geprobeerd’. Zo iemand moet je erg overtuigen. Merken ze snel verschil, dan worden ze enthousiast en heb je ze veel makkelijker.” (Vincent van Schijndel, Huidinstituut Beauté in Grave)

2020-01-Innofaith-Salon-Beaute-Grave-Ria-van-der-Ploeg-Fotografie-foto-1

Geschreven door Marije Wever
Toegevoegd op 19 april 2021
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print