Dermaesthetics Blog

“DE SOLUTIONS WERKEN SUPERIEUR BIJ ANTI-AGING”

Resurfacing is inmiddels een beproefde methode bij het oplossen van huid- problemen. Waar een ‘gewone’ peeling de huid afschilfert, werkt een skin resurfacing-behandeling op meerdere lagen in de huid, waardoor de celdeling in balans komt – en dat meestal zonder downtime. “Dankzij een hoge dosering aan werkstoffen zal de huid zich van binnenuit verbeteren en worden huid- problemen gecorrigeerd”, zegt Marije Wever, huidtherapeut en trainer bij Dermaesthetics. De resurfacings van pHformula krijgen uitbreiding in de vorm van Transdermal Solutions. “Voor een extra boost en nóg meer resultaat”, aldus Marije.

Kun je uitleggen wat ook weer precies het verschil is tussen een peeling en een resurfacing? Marije: “Met een peeling haal je de bovenste huidlaag weg en daarmee verbeter je het opnamevermogen van de huid. Daarna moet je nog werkstoffen toevoegen, afhankelijk van het resultaat dat je wilt bereiken. Bij een resurfacing doe je allebei tegelijk: je bent de huid gladder aan het maken en je sluist tegelijk allerlei werkstoffen via geavanceerde transportsystemen dieper in de huid. Voorbeelden van werkstoffen zijn retinol, niaciamide en pycnogenol. Met skin resurfacing maak je optimaal gebruik van de huid die op het punt staat te vernieuwen.”

Hoe kan ik mij als huidspecialist onderscheiden met de resurfacings van pHformula? Marije: “De resurfacings van pHformula geven een snel en langdurig resultaat. Daarnaast zien we bij veel andere merken die hetzelfde resultaat kunnen halen, dat er veel downtime bij komt kijken. Vaak roodheid, een branderig gevoel en zelfs behoorlijke vervelling. Bij pHformula halen we hetzelfde en vaak nog betere resultaten, maar met minimale en soms zelfs zonder downtime. Daarnaast werken we altijd met een cocktail aan ingrediënten. Hierdoor werkt de resurfacing op meerdere levels. Dus als je een acnebehandeling geeft, zal deze ook nog eens fijne lijntjes, pigment en roodheid verminderen.”

Waar ligt de oorsprong van pHformula? Marije: “pHformula is een farma-cosmeceutische productlijn: het resultaat van een combinatie tussen medische en cosmetische wetenschap. Alle behandelingen en formules van pHformula worden ondersteund door meer dan 30 jaar gecombineerde wetenschappelijke en medische ervaring. pHformula kwam in 2010 dan ook goed beslagen ten ijs. Het merk is opgericht door de Zuid-Afrikaanse Petru van Zyl en is gevestigd in Barcelona, Spanje. Petru heeft een hartstochtelijke passie voor de medisch huidverbeterende behandelingen en jarenlange internationale ervaring. Zij ontwikkelde het eerste professionele skin resurfacing systeem dat nu wereldwijd door huidspecialisten en huidtherapeuten wordt toegepast.

“De gecontroleerde skin resurfacing stimuleert actief celvernieuwing tot in de diep gelegen huidlagen”

Het unieke werkingsmechanisme PH-DVC delivery complex, dat vervelling en irritatie beperkt, is ongeëvenaard en overtreft de klassieke chemische peelings. De gecontroleerde skin resurfacing stimuleert actief celvernieuwing tot in de diep gelegen huidlagen van de epidermis. Hiermee kun je diverse huidproblemen zoals veroudering, hyperpigmentatie, acne en chronische roodheid succesvol aanpakken.”

Wat doen de nieuwe Transdermal Solutions? Marije: ‘Deze solutions zijn echt hun tijd vooruit. Er zijn maar liefst vier nieuwe solutions: VITA A, VITA B3, VITA C en HA (hyaluronzuur). Deze kun je inzetten tijdens resurfacings voor een extra boost en nóg meer resultaat. De innovatieve multivitaminen-cocktails bieden aanzienlijke ondersteuning bij de gebruikelijke inname van vitamines die via onze voeding in de huid terechtkomen.

pHformula
“De nieuwe Transdermal Solutions zet je tijdens een resurfacing in als extra boost”

Elke Transdermal Solution is uniek. Zo bevat de VITA A Solution micro-ingekapseld retinol voor een superieur anti-aging effect. De VITA B3 is een blend van niacinamide, aminozuren en peptiden om de huidbarrière te versterken en de textuur te verbeteren; het product heeft ook een anti-inflammatoire component. De VITA C Solution is geformuleerd met een ascorbinezuur-derivaat voor een krachtige antioxidantenwerking en verheldering van de huid. De HA Solution is geen multivitaminen-cocktail, maar bevat zowel hoog- als laagmoleculair hyaluronzuur om op synergetische wijze de huid intensief te hydrateren.”

Waarom nou juist deze ingrediënten? Marije: “Elk ingrediënt heeft zijn eigen unieke werking in de huid. Bij een blend van diverse ingrediënten, zoals in de multivitaminen-cocktail, versterken de werkstoffen elkaar. Aminozuren zijn erg belangrijk – het zijn de bouwstenen van peptiden, die een specifieke functie in de huid hebben. Peptiden zijn bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de structuur en functie van al onze cellen. Voeg deze twee bij elkaar en samen zullen ze de huid kalmeren, genezen en verhelderen. Hyaluronzuur heeft een krachtig vermogen om vocht vast te houden en werkt hiermee superhydraterend. Een gedehydrateerde huid heeft vaak fijne lijntjes en rimpels. Door hyaluronzuur worden deze fijne lijntjes en rimpels als het ware weer opgevuld en ziet de huid er gelijk gezonder en jonger uit.”

Hoe integreer je de nieuwe solutions in een behandeling? Marije: “De nieuwe Transdermal Solutions zet je tijdens een resurfacing in als extra boost. Dit gebeurt nadat je de resurfacing hebt aangebracht en deze ingetrokken is. Je verdeelt ongeveer acht druppels van de solution

over het gelaat – meer als je hals en decolleté ook meeneemt – en masseert deze in totdat de vloeistof is opgenomen. Iedere solution heeft zijn eigen specifieke werking en helpt bij het herstellen van de huid. Vervolgens pak je de behandeling verder op met een masker, eventueel een actief serum, een hydraterende crème en natuurlijk een SPF van pHformula. De nieuwe Transdermal Solutions mag je ook na het masker aanbrengen.”

Wat kan kunnen de nieuwe solutions betekenen in de strijd tegen huid-verslapping? Marije: “Alle vier de Transdermal Solutions werken superieur bij anti-aging. De VITA A Solution bevat micro-ingekapseld retinol. Retinol is de brandstof voor al onze cellen. Het ingrediënt stimuleert celvernieuwing en daarmede ook de aanmaak van collageen en elastine. Het wordt niet vanzelf in onze huid aangemaakt. Als je ouder wordt, vertraagt onze celvernieuwing en wordt er langzamerhand collageen afgebroken. Daardoor ontstaan fijne lijntjes en rimpels, de huid verslapt en lijkt minder vol. Retinol – ondersteund door andere actieve ingrediënten – zorgt ervoor dat de
huid deze processen weer oppakt en dat de afbraakprocessen vertragen. Ook hyaluronzuur werkt als een natuurlijke filler; fijne lijntjes en rimpels worden minder zichtbaar en de huid lijkt voller.”

Wat zijn de plannen voor de toekomst? Marije: “pHformula zit nooit stil. Ze zijn altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten of met het verbeteren van bestaande formules. Zo kunnen we onze klanten de beste resultaten bieden. Zeker is dat er dit jaar zeer interessante nieuwe producten en behandelingen aankomen die een grote aanvulling zullen zijn op het huidige assortiment, zoals een pHixel treatment en producten op basis van EGF – epidermale groeifactoren en aminozuren.”

A, B, C en HA

 

Publicatie ESTHÉ

Geschreven door Marije Wever
Toegevoegd op 23 juni 2021
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print