Dermaesthetics Blog

HOE VOORKOMEN WE DE WINTERSLAAP VAN ONZE HUIDCELLEN?

Leven is verouderen en verouderen is ‘verroesten’. Dat klinkt niet fijn maar daar komt het wel op neer. Tijdens ons leven raakt het DNA continu beschadigd en gelukkig kan het lichaam de meeste schade zelf herstellen – op een klein deel na en dat wordt de ‘roest’. Deze onherstelbaar beschadigde cellen kunnen in ‘winterslaap’ gaan en worden dan senescente cellen. Deze zorgen op hun beurt weer voor ontstekingsschade in het lichaam. Er is wereldwijd veel onderzoek naar deze senescente cellen, niet alleen in relatie tot ouderdomsziektes maar ook in relatie tot huidveroudering. Dr. K Dermal Health Care baseert zijn filosofie op de laatste wetenschappelijke inzichten hierover. 7 vragen aan oprichter dr. Juanita Kilian.

Hoe verloopt het ‘verroestingsproces’ precies? “Senescentie is een natuurlijk biologisch proces waarbij cellen permanent stoppen met het maken van nieuwe cellen. Wat senescente cellen wél doen, is voortdurend tientallen soorten eiwitten hun omgeving in sturen. En die zorgen weer voor mini-ontstekingen, veroorzaken foutjes bij andere cellen en spelen een rol bij veroudering. Als deze cellen zich ophopen gedurende je leven, verzamel je dus een hoop ‘roest’ – met alle gevolgen van dien.

Inflammaging is een constante, chronische ontsteking, die na verloop van tijd leidt tot weefselafbraak. Deze afbraak verzwakt de huidstructuur en vermindert onze huidbarrièrefuncties. Uit onderzoek blijkt dat senescente cellen tijdens het verouderingsproces geen nucleotiden meer aanmaken. Dat zijn de belangrijkste bouwstenen van ons DNA. Wanneer de cellen er niet in slagen om nucleotiden te produceren, verouderen deze cellen. Senescente cellen zijn het tegenovergestelde van stamcellen, die juist een onbeperkt potentieel hebben voor zelfvernieuwing of celdeling. De productie van nucleotiden is dus essentieel om onze cellen jong te houden.”

“Senescente cellen zijn het tegenovergestelde
van stamcellen, die juist een onbeperkt potentieel
hebben voor zelfvernieuwing of celdeling”

Wat betekent dat voor de ontwikkeling van huidproducten? “Het betekent dat als we voorkomen dat cellen deze nucleotidesynthese verliezen, ze langzamer verouderen. Door ervoor te zorgen dat onze cellen gemakkelijk over voldoende en gemakkelijke nucleotiden voor DNA- en RNA-synthese beschikken, zijn ze in staat een langere levensduur te bereiken met minder DNA-fouten. Elke cel heeft voor zijn deling maar liefst drie miljard nucleotiden nodig, alleen al voor de duplicatie van het DNA. De behoefte aan nucleotiden neemt verder toe in situaties van stress, vermoeidheid, infecties en naarmate we ouder worden. Helaas kunnen alleen ‘echte’ paleodiëten alle benodigde voedingsnucleotiden leveren. Daarom onderzocht Dr. K Dermal Health Care nieuwe innovatieve manieren om specifiek huidcellen aan te vullen met de benodigde hoeveelheid nucleotiden in de juiste verhoudingen. Het resultaat: cellREVERSE. Deze lijn is ontwikkeld om de gezondheid van de cel te verhogen en gezond ouder worden van de huid
te bevorderen.”

Wat is de filosofie achter het merk? “Dr. K Dermal Health Care is een wetenschappelijk onderbouwd dermatologisch pre- en probiotisch huidvernieuwingssysteem. Het is ontwikkeld om inflammatoire aandoeningen in de huid te reguleren en de gezondheid van de huid te verbeteren, van de basale cellagen tot de huidmicrobiota. Van daaruit behandelen we met succes aandoeningen als huidveroudering, hyperpigmentatie, acne, eczeem en chronische roodheid. Onze innovatieve dermaceutische toepassingen zijn anders dan alle andere die je ziet op de professionele huidverzorgingsmarkt. Ze bieden huidspecialisten de ideale kans om de best mogelijke resultaten te bereiken – op basis van een superieure huidgezondheid.”

DE PRODUCTEN
Dr. K cellREVERSE Advanced Exfo Cleanser
Dr. K cellREVERSE NucleoHydrate Complex
Dr. K cellREVERSE Premium Serums
Dr. K cellREVERSE NucleoNight Shield
Dr. K cellREVERSE SPF50 Day Shield
Dr. K cellREVERSE Active Concentrates

Wat zijn de verschillen tussen Dr. K Repairlijn en de cellREVERSE-lijn? “De Dr. K Repair-range richt zich op het verminderen van ontstekingen in de huid door het microbioom in evenwicht te brengen en een goede bacteriële diversiteit te creëren. Naast inflammatie is cellulaire veroudering de grootste oorzaak van ongezonde en versnelde veroudering. Daarom richt het Dr. K cellREVERSE-assortiment zich op zowel het verminderen van inflammatie – via een prebiotische werking met een probiotisch effect – als op de cellulaire gezondheid, door toevoeging van nucleotiden. De prebiotische werking zal dus de inflammatie in de huid aanpakken, terwijl nucleotiden onze huid zullen beschermen, behouden en verbeteren. Beide reeksen zijn dermatologische toepassingen. De Dr. K Repair-range heeft een erg goede prijs/kwaliteitverhouding en is bedoeld voor een jongere generatie voor wie cellulaire veroudering nog niet direct een item is.”

Welke producten bevat het cellREVERSEassortiment? “Eigenlijk blijven de producten in essentie hetzelfde, alleen voegden we er nu nucleotiden aan toe. Daarnaast creëerden we voor deze lijn een nieuwe look en feel én breidden we de lijn uit met een aantal nieuwe producten. Uiteraard zijn er ook professionele producten beschikbaar mét nucleotiden én de nieuwe look.”

Hoe onderscheidt de nieuwe lijn zich qua ingrediënten? “Uiteraard vormen de nucleotiden – vijf soorten maar liefst – de unieke basis van deze nieuwe lijn. Deze nucleotiden zijn de basis van ons DNA en worden ook wel onze ‘genetische vingerafdruk’ genoemd. Daarnaast bevat de lijn andere innovatieve ingrediënten voor de specifieke werking van de producten. Denk hierbij aan nicotiana benthamiana hexapeptide-40 – dit is een intensieve epidermale groeifactor die superieur werkt op anti-aging. Verder bevat de serie acetyl hexapeptide-1, een werkstof die expressielijnen vermindert, en het Golden C-complex, een gouden trio van gestabiliseerde L-ascorbinezuur, glutathion en submicrometrische gouddeeltjes. Om wallen en donkere kringen te verminderen, voegden we bacillus ferment toe terwijl de oligopeptide melanostatine5 tyrosinase voorkomt en hyperpigmentatie vermindert. Skin Complex Bioptimiser is een nieuw complex dat werkt op een nog onbekende huidlaag: het stratum microbium. The Equation of Youth tot slot bestaat uit diverse plantengroeifactoren die huidveroudering omkeren en de kern van onze huidstructuur herstellen.”

Komen er volgend jaar nog nieuwe producten aan? “Ja zeker! Naast de retailproducten lanceren we een professionele behandeling voor in de salon op basis van nucleotiden. Verder introduceren we orale probiotica met meer focus op onze huiddarmverbinding en collageenpoeder met nucleotiden voor huidverjonging van binnenuit.”

“Elke cel heeft voor zijn deling maar liefst drie miljard nucleotiden nodig, alleen al voor de duplicatie van het DNA”

Geschreven door Dermaesthetics
Toegevoegd op 1 december 2021
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print