Dermaesthetics Blog

WAAROM HET KOPIEERGEDRAG VAN JE CELLEN WEL EEN BOOST KAN GEBRUIKEN

Niet schrikken: het kopiëren van ons DNA tijdens de celdeling – miljoenen malen per dag – gaat vaak nogal slordig. Ook te veel uv-straling, roken of blootstelling aan giftige stoffen leiden voortdurend tot foutjes in de erfelijke code. Gelukkig beschikt ons lichaam over meerdere DNA-reparatiesystemen, waaronder het ‘nucleotide excision repair mechanisme’ (NER). Het bracht Dr. K Dermal Health Care op het spoor van de nucleotiden. Oprichter dr. Juanita Kilian: “Om een nauwkeurige kopie van een cel te maken, moet elke cel toegang hebben tot een pool van vrij beschikbare nucleotiden.” En dat is waar de nieuwe serie CellREVERSE om de hoek komt kijken.

Wat zijn nucleotiden? Juanita: “Nucleotiden worden ook wel de bouwstenen van ons leven genoemd. Ze vormen de structurele componenten van ons DNA, drager van onze erfelijke informatie. DNA bestaat uit lange ketens van aan elkaar gekoppelde nucleotiden. In de dubbele helixstructuur van DNA zijn nucleotiden gerangschikt in paren die aan elkaar gebonden zijn, om zo de spiraalvormige ruggengraat te vormen.”

Er zijn vier – of eigenlijk vijf – verschillende nucleotiden. Welke zijn dat en wat is hun specifieke werking? Juanita: “Dat zijn adenine, cytosine, guanine, thymine –komt alleen in DNA voor – en uracil – dat komt alleen in RNA voor. Dr. K gebruikt alle 5 deze nucleotiden om twee redenen: ze moeten altijd in paren naast elkaar worden gerangschikt én er is een constante aanvoer van nucleotiden nodig voor het vervangen, repareren of regenereren van onze cellen. Om je een voorbeeld te geven: een volwassen lichaam bevat naar schatting 30 tot 60 biljoen cellen en elke cel bevat zo’n 3,2 miljard paren nucleotiden. Veel cellen, bijvoorbeeld zo’n 50 miljoen huidcellen, moeten

“Voor de gezondheid van onze huid is het heel belangrijk dat er geen fouten worden gemaakt bij het kopiëren”

elke dag worden vervangen, gerepareerd of geregenereerd. Kun je nagaan hoeveel aanvoer van nucleotiden je dus nodig hebt om deze processen vloeiend te laten verlopen!”

Wat voegt de Dr. K CellREVERSE-lijn toe aan de huidverbetering? Juanita: “Er zijn twee belangrijke factoren die een nadelig effect hebben op de gezondheid van de huid en het ontstaan van huidaandoeningen: ontsteking in de huid en cellulaire gezondheid. Het Dr. K-assortiment biedt al een sterke prebiotische oplossing met een probiotisch effect tegen ontstekingen in de huid. De nucleotiden in het nieuwe Dr. K CellREVERSE-assortiment zorgen voor die cellulaire gezondheid. Ze verbeteren de kwaliteit

DE PRODUCTEN
Het basisassortiment heeft dezelfde ingrediënten en werking als de Repair Range, nu met toegevoegde nucleotiden:

  • CellREVERSE Exfo Cleanser
  • CellREVERSE NucleoHydrate Complex
  • CellREVERSE NucleoNight Shield
  • CellREVERSE SPF50 Day Shield
  • CellREVERSE DeStress Premium Serum (antiageing)
  • CellREVERSE AntiFlam Premium Serum (gevoelige huid)

van nieuwe cellen en hoe beter die kwaliteit, hoe gezonder onze huid. Ons lichaam is continu in beweging. Daarbij vernieuwen sommige weefsels zich sneller dan andere – en naarmate we ouder worden, raken cellen beschadigd door dagelijkse slijtage en moeten ze worden vernieuwd. Zo vernieuwen de cellen die onze maag bekleden zich elke 5 dagen, onze huidcellen elke 28 dagen en rode bloedcellen vernieuwen zichzelf elke 120 dagen. Om een cel te vervangen, moet er een exacte kopie gemaakt worden van de genetische informatie die zich in die cel bevindt, ons DNA. Voor de gezondheid van onze huid is het heel belangrijk dat er geen fouten worden gemaakt bij het kopiëren. Fouten kunnen leiden tot huidimmuniteit, huidaandoeningen of zelfs genetische mutaties. Om deze nauwkeurige kopie te maken moet elke cel toegang hebben tot een pool van vrij beschikbare nucleotiden om die nieuwe cel op te bouwen. Zodra de DNAstrengen – die dus opgebouwd zijn uit paren van nucleotiden – identiek zijn aan de oorspronkelijke cel, kan het proces van celdeling beginnen. Dr. K CellREVERSE zorgt voor die voortdurende aanvoer van nucleotiden.”

Dr. K heeft ook een duidelijke visie op het huidmicrobioom, speelt die een rol bij deze lijn? Juanita: “Alle producten in het Dr. K CellREVERSE-assortiment bevatten de heptapeptide-4-technologie. Deze activeert de huideigen functie om zijn eigen microbiële samenstelling te produceren, die door onze huidige moderne levensstijl is gedeactiveerd. Uit een studie van de huid van het Yanomami-volk in Brazilië en Venezuela, blijkt dat deze mensen geen huidaandoeningen kennen vanwege een ideale microbiële diversiteit en balans. Hun huid blijkt haar eigen ideale microbioom te creëren. De conclusie is dat onze huidige moderne

“Kun je nagaan hoeveel aanvoer van nucleotiden je nodig hebt om deze processen vloeiend te laten verlopen!”

levensstijl deze functie als het ware heeft uitgeschakeld. De heptapeptide-4-technologie stelt de huid in staat om deze functie weer te activeren en een ideale microbiële omgeving te produceren. Hierdoor zullen er minder tot geen ontstekingen meer ontstaan in de huid.”

Hoe ziet de professionele salonbehandeling van CellREVERSE eruit? Juanita: “De professionele behandeling omvat de Resurfacing Enzymatic Peel. Deze peeling heeft een dubbele werking en richt zich op drie mechanismen: huidvernieuwing, exfoliatie en ontstekingsremming. Deze peeling vermindert alle tekenen van een gestreste huid met behulp van postbiotica en enzymen, zonder gebruik van agressieve synthetische zuren.”

Aan wie adviseer je deze lijn en/of behandeling? Juanita: “Aan elke consument die zich zorgen maak over de negatieve effecten van milieu-invloeden en de gezondheid van de huid in het algemeen. Het CellREVERSE-assortiment biedt de mogelijkheid om de huid opnieuw te programmeren zodat ze in haar natuurlijke staat kan functioneren.”

Wat zijn de verwachte resultaten? Juanita: “De producten en behandeling verbeteren de huid van buitenaf en verminderen ontstekingen én daarmee huidaandoeningen. Het is eigenlijk een holistische benadering van alle huidgezondheidsproblemen en niet alleen specifieke huidproblemen.”

Kunnen we binnenkort nog nieuwe producten verwachten? Juanita: “Ja zeker. Er staat een oraal probiotica-product op de planning én als aanvulling op de nieuwe CellREVERSE lijn en de collageensuppletietrend: de CellREVERSE NucleoCollagen Powder. Ook wij verschuiven langzaamaan van alleen huidverbetering naar een complete huid- en voedingsbenadering, omdat ons hele lichaam immers bijdraagt aan de gezondheid van onze huid.”

Hoe ondersteunt Dermaesthetics de introductie in de salon? Juanita: “Zodra je wilt starten met het merk, volg je eerst een uitgebreide training voor alle ins-en-outs. Daarnaast werkt Dermaesthetics met startpakketten en onze salesmanagers zullen er alles aan doen om iemand helemaal klaar te stomen, óók bij branding en verkoop. Hiervoor zijn uiteraard diverse marketingmaterialen beschikbaar.”

NIEUWE WERKSTOFFEN:
CellREVERSE EyeRestor Active: wetenschappelijk bewezen formulering die Golden C L-Ascorbinezuur combineert met epidermale groeifactoren. Taak: het verminderen van fijne lijntjes, rimpels, wallen en donkere kringen rond de ogen. Extra: egaliseert de teint en verbetert de huidtextuur.
CellREVERSE AgeReverse Active: wetenschappelijk bewezen formulering met Golden C, submicrometrische gouddeeltjes, glutathion en gestabiliseerd ascorbinezuur. Taak: het vergroten van de antioxidantbescherming en het verminderen van ontstekingen in een aangetaste, onzuivere en ouder wordende huid.
CellREVERSE SuperAntiox Active: formule met de eerste generatie plantengroeifactoren, een Skin Complexion Bio-Optimizer en het Golden C Complex voor uitstekende gezondheidsvoordelen voor de huid en snelle wondgenezende eigenschappen.
CellREVERSE Daily Active:snelwerkende, langdurige formule die fijne lijntjes en rimpels vermindert, de teint egaliseert en effectief werkt tegen vlekken. Hydrateert intensief.

 

Publicatie ESTHÉ

Geschreven door Stephanie Pateer
Toegevoegd op 8 juni 2022
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print