Dermaesthetics Blog

EEN LEERZAAM EVENT – darmen, huid, brein

Darmen, huid, brein: wetenschappelijk onderzoek toont steeds beter aan dat er een levendige communicatie is tussen deze drie organen. Deze connectie fascineert dr. Juanita Kilian, de oprichter van DrK Dermal Health Care. Haar nieuwste innovaties maken van DrK een compleet concept voor een gezonde huid, met een hoofdrol voor nucleotiden. Op maandag 16 januari introduceerde Dermaesthetics in Nieuwegein de nieuwe producten bij zo’n zestig enthousiaste schoonheidsspecialisten. Huidtherapeut en trainer Frieke Koopmans is ervan overtuigd dat het concept de toekomst heeft.

Wat was het doel van het event? Frieke: “Doel was om het concept van de ‘gut, skin, brain health’ aan te vullen met deze nieuwe innovaties. Het stukje huid hebben we vorig jaar al gelanceerd in de vorm van de DrK CellReverse-lijn, deze nieuwe lancering – van supplementen en een bijzonder microneedling device met ampul – maakt het concept compleet.”

Waar sluit het concept op aan? Frieke: “Als de darmen niet in orde zijn, kun je nog zo hard je best doen op die huid, maar dan krijg je het nooit langdurig onder controle. Hiermee kunnen we relatief eenvoudig naar een dieper niveau. Suppletie is de laatste jaren een groot onderdeel geworden van de beautybranche, er komt steeds meer onderzoek naar en het is heel actueel. Daarnaast gaan we echt terug naar zaken als bewuster leven, mindfulness en holisme. Onze klanten vinden het supergaaf dat ze met deze conceptmatige aanpak een stukje vooruit kunnen lopen op de rest. DrK is echt een merk van de toekomst.”

Wat is de basis van het concept? Frieke: “Het draait om nucleotiden. Deze vormen de bouwstenen van ons genetisch materiaal (DNA/RNA) en zijn daarmee verantwoordelijk voor de efficiënte replicatie van elke cel in ons lichaam. Er zijn vijf verschillende bouwstenen, maar door onze hedendaagse voeding en lifestyle krijgen  we er te weinig van binnen. Daardoor zijn de kopieën minder van kwaliteit dan de originelen. Zie het als vijf kleuren van een kopieermachine: als mijn groene kleur op is, kan ik wel een kopie maken, maar er komt toch iets anders uit. Met de skincarelijn leveren we de bouwstenen voor de epidermale cellen.

 

 

De nieuwe supplementen leveren nucleotiden aan ons immuunsysteem, aan onze darmwand en aan alle andere cellen in ons lichaam die kopieën maken. Als de darmwand goed hersteld is, kan ze veel beter voedingsstoffen opnemen. Daardoor komen de signaalstoffen die de darmen aanmaken voor het brein, op een hoger niveau en daarmee ook de connectie met de hersenen. En dat heeft weer een goede invloed op je huid.”

Waar bestaan de nieuwe producten uit? Frieke: “Renovo Biotic is een probioticasupplement met vier verschillende bacteriestammen, gericht op het aanvullen van het microbioom in de darmen. Deze stammen staan bekend om hun bijdrage aan de immuunfunctie. Bij een haastig of gestrest leven heb je minder bacteriën én minder bacteriesoorten in je darmen. Daardoor maak je minder neurotransmitters aan, zoals serotonine, een transmitter die zorgt voor een gevoel van tevredenheid. De hersenen krijgen daarvan dus ook minder. En als je dat gevoel van tevredenheid niet ervaart, ben je ook weer vatbaarder voor stress, een vicieuze cirkel dus. Deze vier bacteriestammen brengen het microbioom in een ideale toestand waardoor je beter neurotransmitters aanmaakt.”

En verder? Frieke: “Het tweede supplement is Nucleocollagen. De nucleotiden daarin versterken de darmwand. De darmvlokken nemen alle voedingsstoffen op. De darmwand zorgt er ook voor dat er geen bacteriën zomaar je lichaam in kunnen. De kwaliteit daarvan is dus heel belangrijk. Verder zit er 10 mg rundercollageenpoeder in, dat het meest compatibel is met het lichaam. Zodra een huid meer collageen krijgt, gaat ze ook meer collageen aanmaken. De nucleotiden zorgen er ook voor dat de fibroblasten in de dermis harder gaan werken. Daarnaast bevat het een vitaminecocktail met de belangrijkste vitaminen en mineralen, zoals zink en transresveratrol. Ook bijzonder is het nieuwe microneedling device van DrK, dat echt bij de CellReverse-lijn hoort. De pen heeft een spuit waarmee we de vloeistof uit de ampul – bestaande uit onder meer nucleotiden, crosslinked hyaluronzuur en aloë vera – kunnen trekken. Zo hoeven we de inhoud niet aan te raken met onze handen, wel zo hygiënisch. De nucleotiden hebben een extra functie bij het dichten van de gaatjes die we maken met microneedling. Daarvoor zijn nieuwe cellen nodig, die weer worden gemaakt met bouwstenen. De wondgenezing is dus veel sneller omdat je die direct levert.”

‘DE MOEITE WAARD’

“Het was een geweldige dag, op een prachtige locatie. De sprekers waren helemaal top. Het is voor mij 2,5 uur rijden vanuit Oost-Groningen, maar dat was echt de moeite waard. Mooie nieuwe producten, al is in deze regio de prijsstelling een dingetje hier. Maar doordat ik zelf zo enthousiast ben, gaat het vanzelf. Ik heb straks een compleet pakket dat mensen kunnen afnemen. Ik zie er echt toekomst in en denk dat mijn klanten er ook klaar voor zijn. Het Nucleocollagen gebruik ik zelf al een poosje en daar ben ik erg tevreden over. Ik heb zoveel meer energie en ben zo fit, dat het me voor de andere nieuwe producten over de streep heeft getrokken.” (Jantje Boven, Jeannot Huidverbetering, Bellingwolde)

‘ÉCHT EEN TOEVOEGING’

“Het was een leerzame dag, erg leuk, ik heb er veel van opgestoken. En bij Dermaesthetics kom je nooit iets tekort: we zijn goed ontvangen met iets lekkers, er is altijd een goede lunch en daarna een borreltje met hapjes. Het is ook altijd leuk om bekenden te zien en nieuwe mensen te ontmoeten. Ik werk al langer met DrK en de nieuwe supplementen vormen echt een toevoeging in mijn salon. Ze passen heel mooi bij de skincareproducten. We hebben sowieso mooie resultaten met DrK en ik denk dat deze supplementen nog meer versterkend werken. De connectie tussen darmen, huid en brein wordt steeds duidelijker vanuit de wetenschap. We merken dat er best veel mensen zijn die huidproblemen hebben vanuit de darmen. Het is dus belangrijk te zorgen dat de darmen gezonder worden om van daaruit de huid gezonder te krijgen. Dat het een concept is, is een voordeel, de werkstoffen komen in alles terug en zijn op elkaar afgestemd.” (Kim van Nuland, Skinfix, Volkel)

‘ALTIJD WETENSCHAPPELIJK ONDERBOUWD’

“Het was een mooie dag, met veel nieuwe inspiratie en informatie, zoals hoe belangrijk de nucleotiden zijn voor de huid. Die komen overal in terug, zowel in de verzorging en de supplementen als in de ampul voor de microneedling. Het is voor mijn salon echt een toegevoegde waarde. De Nucleocollagen is op het gebied van collageenpoeders een mooie doorbraak. Het is echt een hype, maar ik vond het altijd moeilijk om daar een goede uit te kiezen. Omdat ik alle vertrouwen heb in dr. Kilian van DrK, vind ik het heel mooi dat zij nu ook een collageenpoeder uitbrengt, mét nucleotiden. Je weet: zij komt niet zomaar met iets, het is altijd wetenschappelijk onderbouwd. Fijn dat we nu wetenschappelijke kennis over de relatie tussen darmen, huid en brein kunnen aanreiken aan onze klanten. Zo kunnen we hen zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant een hoger level en goede oplossingen bieden.”(Inge de Best, Best Skin Solutions, Nijmegen)

 

Publicatie ESTHÉ

Geschreven door Stephanie Pateer
Toegevoegd op 8 februari 2023
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print