Dermaesthetics Blog

TRANEXAMINEZUUR; EEN DOORBRAAK IN DE STRIJD TEGEN HYPERPIGMENTATIE

Tranexaminezuur, oorspronkelijk ontworpen om overmatig bloedverlies te beheersen, heeft de afgelopen jaren de schijnwerpers op zich gericht vanwege zijn veelzijdigheid en brede scala aan toepassingen. Deze stof behoort tot de groep van antifibrinolytica, wat betekent dat het de afbraak van bloedstolsels remt, en het wordt traditioneel gebruikt in de medische wereld om bloedingen tijdens chirurgische ingrepen te voorkomen.

Wat tranexaminezuur echter nog interessanter maakt, is de ontdekking van zijn potentiële toepassingen buiten de oorspronkelijke medische context. Een opmerkelijk gebruik is de behandeling van hyperpigmentatie, waarbij het zich heeft ontpopt als een veelbelovend ingrediënt in de strijd tegen ongewenste donkere vlekken op de huid.

Artsen schrijven het tranexaminezuur voor aan patiënten met een hardnekkige vorm van melasma en aan mensen met donkere pigmentkringen rondom de ogen. MeLine – een huidverbeteringsmerk dat hyperpigmentatie bestrijdt – verwerkt tranexaminezuur samen met tal van andere werkstoffen in zijn producten. Tranexaminezuur in MeLine-producten fungeert als een doelgericht middel om de melanineproductie te reguleren en de vorming van donkere vlekken op de huid te verminderen. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen die gunstig kunnen zijn bij de behandeling van diverse vormen van hyperpigmentatie, waaronder melasma. De effectiviteit van tranexaminezuur bij het verminderen van pigmentvlekken en het verbeteren van de algehele teint heeft het tot een waardevol ingrediënt gemaakt in de strijd tegen ongewenste huidverkleuringen. Het vermogen van tranexaminezuur om hyperpigmentatie te verminderen, wordt toegeschreven aan de remming van het enzym tyrosinase, dat betrokken is bij de productie van melanine – het pigment dat verantwoordelijk is voor de kleur van de huid. Door deze remming wordt de vorming van donkere vlekken vertraagd, wat resulteert in een egalere teint.

AFNAME VAN PIGMENT

MeLine onderscheidt zich als pionier op de markt door zich te specialiseren in de behandeling van alle vormen van hyperpigmentatie. Het merk biedt op maat gemaakte behandelingen die nauwkeurig zijn afgestemd op het type pigment, het fototype van de huid en het specifieke lichaamsdeel waar de pigmentatie zich voordoet, zowel op epidermaal als dermaal niveau. De focus van MeLine ligt op het ondersteunen van schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten. Na een grondige training zijn zij in staat om professionele behandelingen uit te voeren die altijd gepaard gaan met een strikt thuisprotocol. Deze gecombineerde aanpak zorgt ervoor dat hyperpigmentatie op een krachtige en effectieve wijze wordt aangepakt. Het merk streeft naar optimale resultaten, waarbij elke behandeling is afgestemd op de unieke behoeften van de cliënt.

Wat bereiken de behandelingen? Michelle legt uit: “De doelgerichte combinatie van actieve ingrediënten heeft een gecontroleerde en destructieve invloed op de melaninesynthese. Hierdoor wordt het proces van pigmentaanmaak verstoord. Het enzym tyrosinase wordt beschadigd, en het pigment in de keratinocyten wordt afgebroken. Dit resulteert in een versnelde groei van epidermale cellen en de verwijdering van gepigmenteerde cellen. Het ontstaan van pigmentvlekken heeft diverse oorzaken. De unieke kenmerken van verschillende fototypes en te behandelen gebieden kunnen van invloed zijn op de toegepaste werkstoffen. MeLine heeft zorgvuldig geselecteerde werkstoffen in de juiste doseringen samengebracht om complicaties, post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH) en overmatige pigmentaanmaak te voorkomen.”

Geschreven door Dermaesthetics
Toegevoegd op 5 maart 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print