Dermaesthetics Blog

‘’BEN JE AAN HET BLOZEN OF…?’’

Ben je boven de 30? Dan kan het zomaar zijn dat je last hebt of kan krijgen van een steeds meer voorkomend huidprobleem, namelijk rosacea. Hoe dit nu precies ontstaat is nog steeds niet helemaal duidelijk, maar we weten wel dat het te maken heeft met een verstoring in ons immuunsysteem en de micro-organismen op onze huid. Vaak komt er ook een stukje erfelijkheid bij kijken. Heb je dus familieleden met rosacea, dan bestaat er een grote kans dat jij het ook krijgt. Ook bepaalde factoren zoals zonlicht, weersinvloeden, dat ene lekkere glaasje rode wijn, stress, medicatie en pittig eten kunnen rosacea verergeren.

Rosacea kan in verschillende gradaties voorkomen, voornamelijk gelokaliseerd in het gelaat, van alleen algehele roodheid tot gebroken haarvaatjes, pustels en zelfs verdikte talgklieren op de neus (rhinophyma) wat in Hollandse termen ook wel een ‘’bloemkoolneus’’ wordt genoemd. Niet alleen deze uiterlijke kenmerken kunnen voorkomen, ook fysiek kun je er soms last van hebben door pijn en een branderig gevoel op je huid. Tegenwoordig wordt de diagnose gesteld aan de hand van zowel de uiterlijke als fysieke kenmerken, meer dan aan de hand van indeling in de volgende subtypen of stadia:

  • Subtype a: vasculaire / erythemateuze teleangiëctatische rosacea
  • Subtype b: papulopustuleuze rosacea
  • Subtype c: phymateuze rosacea (rhinophyma)
  • Subtype d: oculair

Daarnaast kan rosacea ook een ontzettende deuk geven in je zelfvertrouwen en kwaliteit van leven. Vaak duurt het ook even voordat men een behandeling gaat zoeken, variërend van crèmes en medicijnen tot veranderingen in de levensstijl.

Hoe behandel je rosacea?

De eerste stap bij het behandelen van rosacea is voornamelijk het geven van advies om de specifieke triggers die op jou van toepassing zijn te vermijden. Een algemene huidverzorgingsroutine is ook van belang, zoals een milde reiniger, zonbescherming en een goede moisturizer. De keuze van de behandeling wordt voornamelijk bepaald door de specifieke symptomen die jouw huid vertoont. Het grootste deel richt zich vooral op het verminderen van de ontstekingsreactie en het herstellen van de huidbarrièrefunctie. Soms is het ook noodzakelijk om specifieker op de bloedvaten te werken en in ernstige gevallen zelfs chirurgische ingrepen als er verdikkingen zijn, maar wees gerust, dit komt niet vaak voor. In de wereld van huidverbetering is er veel mogelijk om rosacea te behandelen. Van veel soorten peelings tot lasertherapie.

pHformula C.R. resurfacing

Gelukkig is de nieuwste innovatie voor het behandelen van rosacea daar! Het C.R. complex is speciaal ontwikkeld door pHformula als resurfacing voor een huid met de typische kenmerken van rosacea. Dit complex staat niet alleen bekend om zijn effectiviteit bij vasculaire problemen, maar kan ook dienen om ontstekingsreacties te verminderen bij acne, huidveroudering en zelfs hyperpigmentatie. De combinatie van amandelzuur, salicylzuur en melkzuur bevorderen celvernieuwing. Melkzuur draagt bij aan een verbeterde hydratatie, terwijl amandelzuur de micro-organismen aanpakt die rosacea verergeren. Het veelzijdige ingrediënt retinol is ook aan de formule toegevoegd om de huidlagen weer gezond te verdikken. Het C.R. complex is dus volledig ontworpen om de huidbarrière te versterken en de huid gezond te maken.

Om dit te ondersteunen heeft pHformula een klinische studie uitgevoerd met het C.R. 1 complex op cliënten met rosacea, wat ons volledig heeft overtuigd van de werkzaamheid en de resultaten! Tijdens deze studie hebben de cliënten behandelingen ondergaan, in combinatie met een huidverzorgingsroutine voor thuis. Op dag 84 werd een significante afname van 55% waargenomen in roodheid en tot 44% in zowel de lengte als het oppervlak van rosacea. Ook op het gebied van hydratatie laat de studie zien dat er tot 29% minder vochtverlies is in de huid en hydratatie met 19% was toegenomen. Dit geeft zeker de positieve impact weer van dit complex op de algehele huidgezondheid en het verminderen van rosacea en de bijbehorende symptomen.

Wil je meer gedetailleerde informatie over de klinische studie? Klik dan vooral even op de link hieronder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De klinische studies presenteren de objectieve gegevens en onderbouwde resultaten van het C.R. 1 complex bij het behandelen van rosacea. Ontdek nu zelf de wetenschappelijke basis achter deze innovatieve aanpak voor een gezonde en stralende huid!

Geschreven door Dermaesthetics
Toegevoegd op 8 maart 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print