Dermaesthetics Blog

HOE BIED JE HOOP AAN KLANTEN MET EEN REACTIEVE HUID?

Wat kom je het vaakst tegen bij je huidanalyse in de salon? Juist: een gevoelige huid. Een heel groot deel van je klanten meldt daar last van te hebben. Maar wat verstaan we als professional onder een gevoelige huid en, belangrijker, wat doen we eraan? Frieke Koopmans, huidtherapeut en trainer bij Dermaesthetics, geeft de definitie en vertelt over de nieuwste inzichten bij het behandelen van de gevoelige huid: “Anno nu zijn we veel meer bezig met het aanpakken van de oorzaak, namelijk een verstoord microbioom van de huid.” De nieuwe Sensitive Range van Nimue heeft specifiek de taak om het immuunsysteem van de huid te versterken.

Wat versta jij onder een gevoelige huid? Frieke: “De oorzaak van een gevoelige huid is een aangetaste huidbarrièrefunctie en een disbalans in het microbioom, waardoor de klant vaak discomfort ervaart. Symptomen zijn bijvoorbeeld jeuk, droogheid, roodheid, ruwe huidtextuur, irritatie, een verhoogde gevoeligheid, dermatitis, vroegtijdige veroudering en een branderig gevoel. Een aangetaste huidbarrière en microbioom maken de huid kwetsbaarder, intoleranter en reactief.”

Wat zijn de nieuwste inzichten als gaat om oplossingen? Frieke: “Het allerbelangrijkste is om het immuunsysteem van de huid te versterken, inflammatie te verminderen, de algehele gezondheid van de huid te verbeteren en de huid haar veerkracht terug te geven. Dat betekent dat je naast kalmerende ingrediënten ook voedende en evenwichtsherstellende werkstoffen toe moet voegen, zoals prebiotica, die zorgen voor een gezond bacterie-evenwicht op de huid. Daarnaast begrijpen we dat de ene gevoelige huid de andere niet is, dus dat we ook hier oplossingen op maat moeten zoeken. Oorzaken van inflammatie kunnen bijvoorbeeld liggen in door klanten zelf gecreëerde overgevoeligheid door verkeerd productgebruik of overpeelen. En soms heeft een huid gewoon wat extra’s nodig na invasieve behandelingen.”

Wat betekent dat in het geval van Nimue? Frieke: “De nieuwe Sensitive Range bestaat uit twee producten voor thuisgebruik – Soothing Repair Serum en Daily Calm and Restore – en een Smart Micropeel voor behandeling in de salon. Het Soothing Repair Serum is speciaal voor de erg reactieve huid, een huid die dus vrij weinig kan tolereren en op bijna alles reageert met inflammatie. Dit serum richt zich specifiek op het herstel van de huidbarrière, waarbij dermabiotica, ontstekingsremmende en hydraterende ingrediënten het onaangename gevoel binnen één week weten te verlichten.

Dat hebben we gemeten via interne klinische onderzoeken plus in-vivo en in-vitro ingrediënttesten. Dermabiotica helpen het microbioom van de huid te stabiliseren, wat leidt tot een beter evenwicht en weerstand tegen externe stressfactoren. Het serum is onlangs genomineerd voor de Dutch Beauty Award. Daily Calm and Restore is een hydraterende crème met krachtige dermabiotica, plantaardige stamcellen en een mix van ontstekingsremmende, lipideherstellende en botanische, actieve ingrediënten.

 

Deze combinatie helpt om de huid te kalmeren en te voeden. Het is een emulsie met een zeer hoge concentratie afgestemde werkstoffen, die je zowel voor de dag als voor de nacht kunt gebruiken. Voor de huid die nog iets extra’s nodig heeft, is de nieuwe professionele Smart Micropeel ideaal. Deze peeling ondersteunt de producten voor thuisgebruik en is zeer geschikt voor de gevoelige huid. Hij bevat zuren met grotere ketens, saponinen, glyccyrhetinezuur en ontstekingsremmende ingrediënten op basis van plantaardige stamcellen, om mild te exfoliëren en ontstekingen in de huid te verminderen.”

Wat zit er in de producten? Frieke: “De belangrijkste ingrediënten zijn onder meer squalaan voor een tophydratatie en bescherming van de huidbarrière, het ontstekingsverminderende glycyrrhetinezuur en Morinda citrifolia fruit-extract, dat gewonnen wordt via plantstamceltechnologie en dat het huidmicrobioom reguleert. Dat laatste geldt eveneens voor Daucus carota sativus: ook dit ingrediënt wordt verkregen via plantstamceltechnologie; het reguleert het huidmicrobioom, kalmeert en vermindert ontstekingen. Tot slot maken we gebruik van prebiotica in de vorm van inuline en

“Dermabiotica helpen het microbioom van de huid te stabiliseren, wat leidt tot een beter evenwicht en weerstand tegen externe stressfactoren”

yoghurtpoeder. Deze leveren voeding voor de gezonde bacteriën op de huid. Natuurlijk zitten er ook werkstoffen in voor een onmiddellijke verlichting van de klachten, zoals de kalmerende en verkoelende Sensory Regulator.”

Wat zijn de resultaten? Frieke: “Op basis van onze bevindingen zien we een aantal dingen gebeuren in de gevoelige huid. Duidelijk is dat de Nimue Sensitive Range de huidbarrière beschermt en herstelt, de geïrriteerde huid kalmeert en het huidmicrobioom in balans brengt. De producten vermindert inflammatie, verbeteren de immuniteit en veerkracht van de huid, voeden en hydrateren en helpen roodheid en droogheid te verminderen. Ze zorgen voor een directe verlichting van jeuk en een branderig gevoel. Met de Sensitive Range kan nu óók de gevoelige huid genieten van zichtbare resultaten en comfort. De producten zijn gemakkelijk in gebruik en vrij van conserveermiddelen, geurstoffen, lanoline, cortisonen, minerale oliën en vaseline.”

DE PRODUCTLIJN
➤ Soothing Repair Serum: geconcentreerd serum speciaal voor de reactieve en gevoelige huid. Taken: herstellen en beschermen van de huidbarrière, remmen van ontstekingen veroorzaakt door een onevenwichtige microbiota, verminderen neurogene ontstekingen, aanvullen van de lipiden en herstellen epidermale cellen. De textuur is romig en comfortabel.
➤ Daily Calm and Restore: lichtgewicht, hooggeconcentreerde moisturizer voor de reactieve en gevoelige huid. Taken: beschermen en herstellen van de huidbarrière, herstellen van de lipiden, diep voeden en hydrateren, remmen van ontstekingen, versterken van de huidimmuniteit, in balans brengen van het huidmicrobioom, direct verkoelen en kalmeren, verminderen huidirritatie en verbeteren van het huidcomfort.
➤ Smart Micropeel for Sensitive Skin pH 3.5: professionele peeling op basis van een mild zuur, geschikt voor een gevoelige en ontstoken huid. Taken: huidverjonging en milde exfoliatie, verzachten en gladstrijken van de huid, in balans brengen van het huidmicrobioom, verbeteren van de huidbarrièrefunctie, verminderen en voorkomen roodheid, kalmeren en verminderen ontstekingen, verbeteren van de opname van de producten voor thuisgebruik.

“Naast kalmerende ingrediënten moet je ook voedende en evenwichtsherstellende werkstoffen toe voegen, zoals prebiotica, die zorgen voor een gezond bacterie-evenwicht op de huid”

 

 

 

Publicatie Esthé

Geschreven door Dermaesthetics
Toegevoegd op 28 maart 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print